Tjørhom gir seg som friidrettssjef

Håvard Tjørhom gir seg som Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, opplyser Norges Friidrettsforbund.

– Det sier seg selv at dette har vært et utrolig tungt valg å ta. Og at det er svært vanskelig å forlate Norsk Friidrett i den posisjonen den er i nå. Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt, sier Tjørhom i en pressemelding.

– Jeg har hatt to fantastiske og givende år med Norsk Friidrett. Jeg er likevel trygg på at dette er det riktige valget for meg nå, sier han.

Friidrettsforbundet opplyser at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene.

– Når det er sagt har jeg respekt for den avgjørelsen han har tatt. Jeg er også veldig glad for at han hele tiden har klart å ha et absolutt fokus på å optimalisere forberedelsene for utøverne fram til EM i Berlin og gjennomføre et historisk bra mesterskap, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund Kjetil Hildeskor.

Slokvik tar over

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund kun få timer etter at Håvard Tjørhom varslet sin avgang.

Slokvik bytter ut skiskyting med friidrett. Slokvik er president i Norges Skiskytterforbund. Han har også bakgrunn som trener, og har trent Ole Einar Bjørndalen som hovedtrener for skiskytergutta.

– Det blir først og fremst spennende for begge parter. Jeg er bedre forberedt enn da jeg tok over skiskytterlandslaget. Det hadde jeg ikke sett live en gang, sa Slokvik.

– Jeg kjenner friidretten bedre. Det blir en spennende utfordring. Det var det som trigget meg, det å jobbe tettere på trenere og utøvere. Det har blitt jobbet veldig bra, og måten Håvard har jobbet på harmonerer bra med måten jeg er skolert til å jobbe med trenere og utøvere, fortsatte han.

Rett til Tokyo

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste etter pressekonferansen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund. (©NTB)