Slik så det ut i Vågen ved 18.00-tiden tirsdag. Foto: Bengt Enersgård

– Tjor fast løse gjenstander

Storm i vente tirsdag ettermiddag. Så blir det kaldt igjen.

Det er varslet heftig vind tirsdag ettermiddag og kveld. Ifølge timevarselet på Yr.no for Stavanger var det ventet kraftigst vind ved 18-tiden da RAs reporter var i Vågen.

Til alt hell var vannstanden da midt mellom flo og fjære og på vei ned. Det er heller ikke varslet spesielt høy vannstand for Vestlandet.

Uværet skapet problemer for trafikken på fjellovergangene i Sør-Norge. Det er for blant annet kolonnekjøring på Rv. 9 mellom Hovden og Haukeli og E134 over Haukelifjell.

Fv. 45 Hunnedalsvegen skal være åpen. I en melding fra Statens vegvesen oppdatert klokken 18.27 skal det være vekslende bart og snøslaps gjennom Hunnedalen.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte i går ut OBS-varsel da det er ventet kraftig vind på Vestlandet sør for Stad tirsdag og natt til onsdag.

LES OGSÅ: Ny storm i vente på Vestlandet

Tirsdag ettermiddag er det ventet økning til nordvest liten storm, kortvarig full storm.

– Det betyr at dersom man har løse gjenstander, trampoliner og lignende, må disse tjores fast, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet til RA.

Den ventede stormen skyldes et lavtrykk som er på vei inn mot Nord-Vestlandet, og store deler av Rogaland kan ifølge meteorologen vente vindkast opp mot 25–30 m/s.

Kaldere

– Det ser ut til å bli gradvis bedre vær i løpet av morgendagen. Da vil det bli kaldt, med temperaturer ned under null grader, sier Granerød.

Også torsdag er det ventet kaldt og relativt vindstille vær i Rogaland.

Tirsdag og først på onsdag er det ventet vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge.

LES OGSÅ: Tidlig varsling kan ha forhindret Urd-kaos