Svein Olav Simonsen, direktør i NHO Rogaland. Foto: Roy Storvik

– Tiltakspakken ikke rettet mot oljesektoren – som var helt rett

Kun 14 prosent av NHO Rogalands medlemsbedrifter fikk noe igjen av tiltakspakken, ifølge NHOs Svein Olav Simonsen.

Men han er klar på at tiltakspakken har vært en god livbøye for mange i Stavanger-regionen.

LES OGSÅ: Hjalp ikke tiltakspakken?

– Det er hovedsakelig oljeservicenæringen som har lidd under oljekrisen. Tiltakspakken var ikke rettet mot denne sektoren, og det kunne den heller ikke vært, sier Svein Olav Simonsen, direktør i NHO Rogaland, og forklarer:

– Ikke bra med kunstig aktivitet

– Man ville ikke ønsket å skape ekstraordinær, kunstig aktivitet i Nordsjøen. Fordi selskapene var nødt til å kutte kostnader, sier Simonsen, som mener oljebransjen måtte igjennom en kostnads-slankekur uansett.

KARTOVERSIKT: Slik ble krisemilliardene fordelt

Ifølge Simonsen er det kun 14 prosent av medlemsbedriftene som oppgir at de har fått «noe igjen» for tiltakspakken.

LES OGSÅ: Siv Jensens gullkort

Likevel mener Simonsen at millionene som ble pløyd inn i Stavanger-regionen gjennom kommunale og statlige prosjekter var nyttig.

– Pakken har vært god for bygg og anlegg. Tiltakspakken har trygget noen arbeidsplasser. Det finnes gode eksempler på bedrifter som har sluppet permitteringer og sikret mer aktivitet gjennom prosjektene som har kommet ut av tiltakspakken, forteller Simonsen overfor RA.

LES OGSÅ: – Måtte ha permittert ansatte uten tiltakspakken

– Var det nok penger?

Over 300 millioner kroner ble pløyd inn i Stavanger-området, om man slår sammen de statlige prosjektene og tilskuddene til den enkelte kommune.

– Var det nok?

– Med den enorme bølgen av ledighet som kom i oljebransjen, så ville det nesten aldri ha vært nok samme hva som kom. Sysselsettingseffekten i «oljå» er så stor at det ikke ville vært mulig å dra den opp så raskt, svarer Simonsen.

LES OGSÅ: Siv Jensen: – Pakken fungerte