Vegar Myklebust (30) fra Sandnes tenker nytt for å skaffe seg jobb. Nylig startet han en blogg for å skrive om prosessen for å skaffe seg ny jobb – i løpet av 30 dager. Foto: Privat

Tilbudene strømmer inn for Blogg-Vegar

Arbeidsledige Vegar Myklebust (30) hadde aldri trodd at bloggen, hvor han dokumenterer jobbjakten, skulle «ta så av» som den har gjort. Nå får han også ros av statsministeren.

Torsdag skrev RA om sandnesmannen Vegar Myklebust som startet sin egen blogg for å gjøre seg mer synlig for arbeidsgivere. Fra første dag har responses vært god. Jobbtilbudene har begynt å strømme inn.

LES OGSÅ: Kreativ i jobbjakten

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli slik som dette da jeg startet, sier Myklebust til RA.

Han har hatt travle dager. Bedrifter henvender seg for å bli bedre kjent med ham. Mediene ønsker intervjuer.

– Dette har gått veldig fort. Prosjektet lever sitt eget liv. Jeg prøver å henge med så godt jeg kan, forteller 30-åringen med salgserfaring.

Bli kjent i Skottland

Den 18. mai drar han til skotske Edinburgh i forbindelse med en ledersamling til bedriften Knowit, som ønsker å bli bedre kjent med sandnesmannen.

– Jeg hadde intervju med dem torsdag. Det gikk veldig bra.

Han røper at stillingen har forespeiles er en utvidet salgsstilling.

Jobben er spennende, men ingenting er avgjort.

– Jeg drar til Skottland og ser hva som skjer. Jeg gleder meg. Jobben er et spennende tilbud, sier Myklebust, som også tygger på andre henvendelser. 

Og bloggingen har gitt mersmak.

– Jeg føler også en forpliktelse til å fullføre bloggprosjektet jeg har startet.

Ros av statsministeren

Da statsminister Erna Solberg (H) var i Stavanger i forbindelse med framleggelsen av revidert budsjett, gjorde RA statsministeren oppmerksom på Myklebust sitt prosjekt.

– Et godt initiativ og tiltak for å komme tilbake i jobb. Han gjør seg synlig og stikker seg ut fra søknadsbunken, sa Solberg til RA.

Nav-topp: – Strålende at han tør

Fylkesdirektøren i Nav Rogaland sier at man ikke må være blyg når man søker jobb.

– Det er mange veier til målet. Jeg synes det er strålende at Myklebust tør å åpne seg på denne måten. Det er kjempegøy at han får god respons. Inspirerende å høre. Det gjør inntrykk når folk byr på seg selv, sier Truls Nordahl, fylkesdirektør i Nav Rogaland.

Nordahl påpeker viktigheten med å stikke seg ut og gjøre seg synlig blant jobbsøkerne. Som fylkesdirektøren tidligere har uttalt i RA, er det langt ifra alle stillinger som lyses ut.

– En utlevering av seg selv på denne måten er kanskje ikke for alle. I forkant av et slikt prosjekt kan det være lurt å legge en plan for hva en vil si og oppnå. Uansett er viktig å bruke de bekjentskapene man har og banke på dører hos bedrifter, sier Nordahl.