Bjørnar Holmvik og Vidar imponerte stort lørdag. Foto: Andrew Halseid Budd

Til topps med tre mann bak

Vidar-Hønefoss 4–1. I fjor var innslupne mål hovedproblemet til Vidar. Trener Morten Jensens kur har vært å legge om til tre mann bakerst. Nå har laget alle trodde skulle få slite i bunnen sust rett til topps på tabellen i den nye spissede 2. divisjon.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdag kjørte de helrøde over Hønefoss etter alle kunstens regler på Lassa. Det så nærmest ut som powerplay i 90 minutter – for å benytte seg av hockeyterminologien.

Tidligere Stabæk-, Brann-, Bryne- og Ulf-spiller Bjørnar Holmvik innrømmer at han er positivt overrasket over hvordan laget har framstått.

– Samtidig handler det om å gjenskape disse prestasjonene i kamp etter kamp. Det er det som er vanskelig, sier veteranen som nylig signerte for Vidar.

Lørdag framsto laget som en lojal enhet. Foran de tre bakerste var de to offensive leddene bevegelige, oppofrende og smarte. Laget de fleste så på som en nedrykkskandidat i januar lignet aller mest på en opprykkskandidat.

– Det store usikkerhetsmomentet er hvor gode Hønefoss og Byåsen er. Det kan bli noe helt annet når vi møter lag som Bryne og EIK, minner Holmvik om etter full pott på de to første kampene.

LES OGSÅ: Snudde til seier på slutten i premieren

Tre mann bakerst

En av nøklene til suksessen er at Vidar under den nye treneren Morten Jensen har lagt om til tre mann i forsvar. Etter å ha sluppet inn mange mål de foregående årene virker nye tanker å ha slått an.

Hurtigtogene Holvik og Kristian Høvring flankerer duellspiller og kaptein Daniel Berntsen. Den kombinasjonen funker.

– Selv om vi ikke har spilt mye sammen virker det slik. Det har nok også en sammenheng med at alle tre er rutinerte, sier Holmvik.

Han er også rask med å påpeke at Vidars bakre treer fort blir fem mann i enkelte faser. Da får de støtte av gode vingbacker – som murbrekker Sigve Kleppa Christensen.

– Systemet er helt nytt for oss og det krever enorm løpskapasitet fra de andre å spille på denne måten. Men det virker å fungere, sier kaptein Daniel Berntsen.

Han kan ikke klage etter de to første kampene.

– Det blir ikke så mye bedre enn seks poeng. Vi var gode i store perioder av kampen mot Hønefoss, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Vidar har satt seg poengmål for hver måned

Skadet motspiller

Bjørnar Holmvik kunne også se at dem foran ham på banen fungerte. Tre av de fire spissene som fikk spilletid scoret og på midtbanen strålte rutinerte herrer som Andreas Westlye og Martin Haaland.

Eneste scoret i gleden for Holmvik var en takling i den første omgangen hvor han kan ha påført Hønefoss-angriper Ibrahima Drame det som virket som et beinbrudd. Uhellet skjedde etter kvarteret da han skulle blokktakle.

– Det var helt utilsiktet og jeg mener jeg var på ballen først. Dessuten følte jeg ikke at jeg kom inn i for stor fart – slik noen av deres spillere ville ha det til. Når det er sagt er det ikke en slik spiller jeg er. Jeg har fryktelig dårlig samvittighet for å skade en kollega er det siste jeg ønsker å gjøre, sier Holmvik.

Kampfakta:
Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar-Hønefoss 4–1 (2–1)
Lassa, 220 tilskuere
Mål: 0–1 Ibrahima Drame (9), 1–1 Eirik Kampenes (22), 2–1 Jostein Ekeland (24), 3–1 Martin Haaland (str. 55), 4–1 Eirik Jakobsen (81)
Vidar (3-5-2): Bjarte Egeland – Bjørnar Holmvik, Daniel Berntsen, Kristian Høvring – Sigve Kleppa Christensen, Ingvald Halgunset (Sanel Bojadzic i 45 min.), Andreas Westlye, Sander Flåte (Erik Steen i 18 min.), Martin Haaland – Eirik Kampenes, Jostein Ekeland (Eirik Jakobsen i 30 min.)
Gule kort: Kristian Høvring, Bjørnar Holmvik, Sigve Kleppa Christensen, Vidar. Marko Jankovic, Magnus Johannessen, Asgeir Thor Ingolfsson, Hønefoss.
Dommer: Ali Al-Hatem, Skreia