Ruben Smith liker ikke måten Oilers framstår på med to seriekamper igjen. Han frykter at både seriegull og sluttspill kan gå fløyten om det fortsetter. FOTO: NTB Scanpix

– Tidlig sommerferie om det fortsetter slik

Storhamar–Oilers 4–1. Ruben Smith kaller en spade for en spade etter fadesen mot Storhamar. Han frykter både at seriegullet ryker, og en tidlig sommerferie, om ikke Oilers våkner farlig fort.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tapet mot Storhamar tirsdag gjør matten enkel med to seriekamper igjen for Oilers og tre for Lørenskog. Om gullutfordreren slår MS torsdag må Oilers vinne mot Kongsvinger og ha poeng mot VIF i avslutningen for å ta gull.

– Vi må regne med at det blir slik, sier Smith.

At det skjer er han dog ikke sikker på slik Oilers har sett ut i de to siste kampene.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Disse kampene må vi legge bak oss fort. Det blir en tidlig sommerferie på oss om det fortsetter slik. Kanskje blir det ikke seriegull heller. Det tror jeg alle er klar over. Men det ordner seg ikke av seg selv. De andre lagene har sin agenda og vil gjerne ødelegge for oss. Vi må levere. Så enkelt er det, slår han fast.

Trener Pål Gulbrandsen var også mildt sagt misfornøyd med det han så mot Storhamar.

– Vi prøvde å være stilfulle og fancy uten at det var noen effektivitet. Så slapp vi inn alt for enkle mål. Framover produserte vi lite. Her er litt å rette på.

Treneren irriterer seg over at laget slapp inn enkle mål og at de ikke tok vare på muligheten til å føre kampen med 1-0-ledelse etter første periode. Spesielt når det står et seriegull på spill.

Gulbrandsen ikke bekymret

Nå maner han til duellspill, offervilje, skøytegåing og samhandling. Oilers må se ut som et kollektiv igjen.

Gulbrandsen nekter for at det går på tenningsnivå. Men han etterlyser vilje til å vinne dueller, dra lasset sammen og prate mindre. Gulbrandsen håper alle går i seg selv med to kamper igjen.

Treneren satset denne gangen på Ruben Smith i mål. Etter to perioder skiftet han ut veteranen som legger opp etter sesongen. Underveis mikset han også mye på rekkene.

– Vi har skiftet keeper før også. Da har det slått bra ut. Jeg følte ikke dette var gambling. Dette var et valg tatt i samråd med keepertreneren, sier han.

Gulbrandsen vil ikke laste enkeltspillere, men mener alle steiner må snus når det kladder. Derfor mikset han også mye på rekkene.

– Er det bekymringsverdig at du ikke finner rekkekombinasjonene så tett mot sluttspillet?

– Nei. Men alle må begynne å spille som et kollektiv. Både backer og løpere.

Sluttspillet tenker han dessuten lite på.

– Det er kun kampen mot Kongsvinger på lørdag som gjelder nå. Bekymret er jeg ikke. Vi leder serien med fem poeng. Men vi må spille som et lag.

LES OGSÅ: Stjernen utsatte gullfesten

Ruben Smith erkjenner at han ikke syntes det var veldig gøy å bli skiftet ut etter to perioder.

– Frustrerende at jeg ikke klarte å skape trygghet for de foran meg, sier Smith.

OK å bli byttet ut

Han mener at han skulle tatt det første målet. 2-1 mener han var mye vanskeligere enn det så ut for med en sprett på pucken like før den nådde ham.

– Fortjente du å bli skiftet ut?

– Det er aldri kult, men du behøver ikke å være ekspert for å se når en keeper ikke gjør jobben sin. Ja. Jeg fortjente det nok, erkjenner han.

Likevel vil han ikke være med på at det er grunnet for få kamper i kroppen.

– Nei. Dette var en tilfeldighet, slår han fast.

Smith liker ikke tendensene Oilers har vist de siste par kampene. At det handler om mangel på sult tror han ikke.

– Det handler ikke om det. Jeg vil avslutte karrieren med stil. De nye ønsker seg en tittel. De som har vært med på å vinne før vet hvor gøy det er. Jeg tror ikke det ligger der. Hockeyen er mer kompleks enn som så, sier keeperen.

Kampfakta:
Eliteserien ishockey
Storhamar – Oilers 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
4622 tilskuere
Mål:1. periode: 0-1 (15.13) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Mark Van Guilder).
2. periode: 1-1 (24.22) Hampus Gustafsson (Magnus E. Haugen), 2-1 (34.07) Erik de la Rose (Mikael Zettergren), 3-1 (37.13) Alexander Reichenberg (Christian Bull).
3. periode: 4-1 (42.21) Anders Gulliksen (Jørgen Langdalen).
Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.
Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Oilers 6 x 2 min.
Skudd: 32-28
Dommere: Tor Olav Johnsen og Christian Persson