Trond Atle Bjelland. Foto: Frode Olsen

Ti ran på tre måneder i Stavanger

Siden juli er det kommet inn anmeldelse av ti ran til politiet i Stavanger. Det er klare likhetstrekk mellom flere av ranene.

Denne helgen ble to menn i 50-årene slått ned og ranet på Hundvåg. Begge var på vei hjem fra byen, og begge sier de ble overfalt av fire menn, skriver Stavanger Aftenblad.

– I etterforskningen av disse sakene ser vi også på andre uløste ran i byen. Det er for tidlig å si med sikkerhet at samme modus er brukt, men det er klare likhetstrekk mellom flere av ranene i Stavanger de siste månedene, sier Trond Atle Bjelland, som leder etterforskningsseksjonen ved Stavanger politistasjon.

LES OGSÅ: Rystet etter Hundvåg-ran

Et tredje ran som ble anmeldt natt til lørdag kan ikke ha vært utført av de samme ranerne, ettersom det skjedde i samme tidsrom som ranene på Hundvåg.

Til tross for ti anmeldelser av personran de siste tre månedene, mener Bjelland fortsatt at Stavanger er en trygg by.

– Det har den vært, og det skal den være også i fremtiden. Det er derfor vi setter av store ressurser for å løse disse sakene. Jeg ønsker ikke å si akkurat hvor mange polititjenestemenn som jobber med dette, men jeg kan bekrefte at denne etterforskningen har høy prioritet.