Thorstvedt avgjorde i EM-kvalifisering

Norge U21 fikk en god start på EM-kvalifiseringen fredag. Kypros ble slått 2-1 i Drammen. Kristian Thorstvedt scoret det avgjørende målet.

Mål av Tobias Heintz og Kristian Thorstvedt sørget for tre poeng og en fin åpning. Kypros skapte spenning med en redusering kvarter før slutt, men det ble norsk seier.

Norge står overfor en svært tøff oppgave i gruppe 7. De er i pulje med stornasjonene Portugal og Nederland, men har nå altså fått en god åpning.

Gruppevinneren er automatisk kvalifisert for sluttspillet i Slovenia og Ungarn, mens de to beste toerlagene skal ut i omspill om den siste plassen.

– Vi slipper de unødvendig inn i kampen. Det var en grei kamp, sa målscorer Thorstvedt til Eurosport etter kampen.

Han har imponert stort på Viking-midtbanen denne sesongen. I en noe uvant spissposisjon fredag satte han inn sitt første landslagsmål.

– Jobben til en spiss er å score mål, sa Thorstvedt tilfreds.

På returen

Heintz, som ble solgt fra Sarpsborg til tyrkisk fotball i januar, sendte Norge i ledelsen etter 19 minutter.

Thorstvedt slo inn fra høyre, Leo Østigård headet, men keeper reddet. På returen ventet Heintz og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Samme mann var nære å doble ledelsen etter en drøy halvtime. Birk Risa la nydelig inn og Heintz headet, men en flott redning av Kypros-keeperen forhindret 2-0.

Også Dennis Johnsen og Thorstvedt hadde muligheten til å score før pause, og Emil Bohinen var uhyre nære med et langskudd som smalt i stolpen, men det ble med målet til Heintz.

Thorstvedt doblet

Ti minutter var spilt etter pause da Thorstvedt doblet ledelsen. Han styrte inn et knallhardt innlegg fra Birk Risa. Dermed var Norge på god vei mot seier.

Etter en drøy time skulle trolig Norge hatt straffespark da Håkon Evjen ble taklet innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre.

14 minutter før slutt skapte istedenfor Kypros ny spenning i kampen. Et i utgangspunktet ufarlig skudd gikk via Risa og i mål bak en utspilt Julian Faye Lund i Norge-buret.

Og det kunne blitt verre. Norge presset på for 3-1, men gjestene var nære å utligne tre minutter før slutt. Heldigvis for Norge gikk skuddet rett på Faye Lund.

I oktober møter Norge både Hviterussland og Nederland. Sistnevnte kamp spilles i Drammen.

EM-kvalifisering menn U21 fredag, gruppe 7:
Norge – Kypros 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Tobias Heintz (19), 2-0 Kristian Thorstvedt (56), 2-1 Paris Polikarpou (75).
Gule kort: Kristian Thorstvedt, Norge, Zacharias Adoni, Panagiotis Artymatas, Christos Shelis, Kypros.gene:
Norge (4-4-2): Julian Faye Lund – Tobias Heintz, Ulrik Fredriksen, Leo Østigård, Birk Risa – Håkon Evjen (Tobias Christensen fra 80), Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet (Gaute Vetti fra 80), Hugo Vetlesen, Dennis Johnsen (Ola Brynhildsen fra 67) – Kristian Thorstvedt (Jørgen Strand Larsen fra 67).
Kypros (4-4-2): Antreas Paraskevas – Christos Shelis, Zacharias Adoni, Pavlos Korrea, Konstantinos Papamichail – Christos Hadjipaschalis (Kostas Pileas fra 81), Andreas Neophytou (Paris Polikarpou fra 46), Panagiotis Artymatas, Giannis Gerolemou – Panagiotis Louka (Theodosis Siathas fra 59), Ruel Sotiriou (Stylianos Panteli fra 81).