Landslagstrener Thorir Hergeirsson ble også tatt imot av deler av familien etter å ha returnert med nok et gull i bagasjen. – Nå blir det jul, før vi trapper opp til OL, sier han. FOTO: Carina Johansen.

Thorir mener nordmenn er for kravstore

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for at norsk medaljesanking har blitt førjulstradisjon, men synes ikke så mye om det norske forventningspresset.

Omtrent hvert år siden Svein Tore Jacobsen var landslagssjef og tok VM-bronse med Norge i 1993 har det vært en tradisjon at de norske håndballdamene har hentet hjem edelt metall i mesterskap etter mesterskap. Faktisk har det bare skjedd fire ganger på de siste 22 årene at det norske folk ikke har fått en medalje i julegave.

– Det er en veldig god tradisjon, og en tradisjon vi er glade for å opprettholde. Vi har en god historikk for å ta medaljer i mesterskap, men det ligger mye hardt arbeid bak, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Lettet over å innfri kravet

Han retter kritikk mot dem som mener at nivået på damehåndball er så lavt at det «bare er å reise ned for å hente medaljer».

– Det er langt fra en selvfølge at Norge skal ta medalje i hvert mesterskap, da det er mange gode lag som er med og kjemper. Nivået på internasjonal damehåndball, og den motstanden som venter oss er mye høyere enn det folk tror, sier han.

Hergeirsson innrømmer at han kjenner på forventningspresset om å levere medalje, og helst gull til Norge i hvert mesterskap.

– Som sagt har vi en god historikk på damesiden, men jeg merker det norske folkekravet om at vi skal levere medaljer i fleng. Jeg tror ikke folk flest er klar over hvor vanskelig det er, og det gjør at vi nå er mest lettet over å kunne innfri de høye målene vi setter oss, sier han.

Herrem hjem til julefeiring

På det meste var det 1,8 millioner som så håndballfinalen søndag, og når duoen Hergeirsson og Camilla Herrem landet på Sola i går var det en god kontingent som møtte dem.

– Det er godt å høre at det er mange som følger med, og jeg håper det bidrar til økt rekruttering og at det inspirerer de som allerede driver med håndball. I tillegg til at det genererer flere sponsormidler, sier Hergeirsson.

– Det er utrolig kjekt med støtten fra det norske folket. Men det er samtidig godt at vi ikke vet hvor mange som ser på hjemme i Norge, da jeg blir nervøs nok av dem i hallen, sier Herrem om tilskuertallene.

Herrem ble blant annet møtt av mor Aslaug, mormor og ei venninne, og skal nå hjem til jul.

– Det skal bli godt å være hjemme noen dager og ikke gjøre noe som helst. Men allerede neste mandag er det kamp igjen i Danmark, sier Herrem.