Makhtar Thioune er klar for nye utfordringer i Alta IF. Her fra tiden som Viking-spiller. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Thioune flytter til Alta for å spille 2. divisjon

Mandag kveld ble tidligere Viking- og Molde-spiller Makhtar Thioune presentert som Alta IFs nyeste signering. 32-åringen med 149 eliteseriekamper er trigget av en ny utfordring.

Følg RA Sporten på Facebook!

Thioune kom til Norge og Sarpsborg i 2006, da Sarpsborg spilte i Adeccoligaen. Etter opphold i Molde og flere år i Viking gikk det til tyrkisk første divisjon i fjor, men oppholdet i Şanlıurfa S.K.ble av det korte slaget. Etter 12 kamper i Tyrkia vendte Thioune hjem, og etter å ha trent med lokale klubber som Viking, Hinna og EIK er han nå klar for Alta.

– Jeg har vært i dialog med klubben en måneds tid, og i helgen bestemte jeg meg for å slå til. Det er nok ikke alle som ser klubbvalget på samme måte, men jeg synes det er en kjempespennende mulighet. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny utfordring. Jeg er for ung til å legge opp, men må samtidig tenke på hva jeg skal gjøre etter at jeg gir meg som spiller. I Alta IF får jeg sjansen til å spille på et bra nivå og samtidig komme i gang med trenerkarrieren, sier Makhtar Thioune til Altaposten.

Avisen skriver at Thioune skal bidra både som spiller for A-laget og assistentrener for klubbens rekruttlag i 3. divisjon. Hovedtrener Rune Repvik gleder seg til å se Makhtar Thioune i Alta-drakt.

– Det er nesten uvirkelig at vi har fått dette til. Dette er i mine øyne den største signeringen i klubbens historie, og det er fantastisk å være med på noe sånt. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt til å få denne avtalen i havn. Det er en stor dag for oss, fastslår Repvik.