Team Coop jakter nye UCI-poeng i Belgia. Foto: Team Coop

Team Coop sugen på revansje i Belgia

Etter en mindre god helg i de to nederlandske UCI-rittene Ronde van Drenthe og Rabobank Dorpenomloop Rucphen forrige helg er Team Coop fredag klar til å revansjere seg i det belgiske UCI 1.1-rittet Handzame Classic.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med World Tour-lagene Bora-Hansgrohe, Team Katusha Alpecin, Quick Step Floors og Lotto Soudal samt flere av de beste pro-kontinentallagene på startstreken, får Team Coop meget hard motstand i Belgia.

– Vi forventer ingen topplasseringer i helgens Handzame Classic, men vi skal ta vare på de mulighetene som vi greier å skaper underveis i løpet. Dette er et løp som flere av de største lagene bruker som ren oppkjøring til de store klassikerne, som er rett rundt hjørnet.

– Kategori 1.1. løp som dette er i utgangspunkt for stort for oss til å brukes som oppkjøring, men vi kommer til å ha konkrete arbeidsoppgaver som går på forberedelser inn mot Tour de Normandie, som starter mandag, skriver sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vita hjertego' inn som sponsor

På vakt for sidevind

Handzame Classic har de siste årene endt som et oppgjør spurterne imollom fra relativt store grupper.

– August Jensen vil være vårt beste kort, selv om han ikke er en rendyrket spurter. I år kan både vær og løype imidlertid være med på å endre situasjonen før finalen. De første fire-fem milene går langs sjøen og etter det følger nye fire-fem mil rett sør med store muligheter for sidevind. Med andre ord må vi være klare fra start, sier Benjaminsen.

Rittet avsluttes med fire runder á 16 kilometer med en god stigning cirka midtveis på runden, så det er langt fra sikkert at det blir massespurt i år.

Med seg til Belgia har sportsdirektøren følgende lag:

Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik S. Galta, Krister Hagen, August Jensen, Philip Lindau og Øivind Lukkedal.

LES OGSÅ: Niendeplass på August Jensen i Frankrike