Team Coop-rytter leder ungdommens Tour de France

Etter mandagens tempoetappe gjorde Team Coop-rytter Håkon Aalrust det så bra at han kunne ikle seg den gule ledertrøyen i Tour de l'Avenir.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etapperittet Tour de l'Avenir samler  de aller beste U23-rytterne i verden, og rittet har fått kallenavnet "Ungdommens Tour de France".

Mandag kunne Håkon Lunder Aalrust, som sykler for det lokale prokontinentallaget Team Coop, ikle seg den gule ledertrøyen etter en 20,5 kilometer lang lagtempo i Orléans, hvor det norske laget endte på en tredjeplass - 16 sekunder bak Danmark og tre sekunder bak Belgia.

De fire første etappene har vært relativt enkle, med unntak av en småkupert tredje etappe. Sykkelrittet fortsetter tirsdag med en heller flat 145,8 kilometer lang etappe fra Beaugency til Levroux, som betyr at det er gode muligheter for at Aalrust beholder ledelsen sammenlagt.

Foran de siste seks etappene leder Aalrust med elleve sekunder på franske Alan Riou, med fire danske ryttere to minutter bak. Rittet avsluttes søndag, og før det skal rytterne gjennom et par knallharde fjelletapper der det kan bli vanskelig for Aalrust å forsvare trøyen.

Fjorårets vinner, Egan Bernal, imponerte stort da Geraint Thomas gikk til topps i årets Tour de France. Colombianske Bernal blir regnet som ett av de aller største sammenlagttalentene i internasjonal sykkelsport.

LES OGSÅ: Kristoff treer i Cyclassics-ritt