Gustav Höög er i Bergen og forbereder seg til fredagens fellesstart i U23-klassen. Foto: Niklas Wallner

Team Coop forlenger med VM-rytter

Den svenske landslagssyklisten Gustav Höog og det unge spurttalentet Joakim Kjemhus har skrevet under på nye kontrakter med det lokale prokontinentallaget Team Coop.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var stilt høyere krav til Gustav Höög enn han klarte å få vist i årets sesong, men svensken fikk en vanskelig start på Team Coop-karrieren på grunn av en skadeplaget vinter. I løpet av sesongen ble han sterkere og sterkere og viste seg som en god hjelperytter i flere av lagets internasjonale topplasseringer.

Det resulterte til slutt i uttak til VM i Bergen, hvor han fredag skal representere Sverige på U23-fellesstarten, og en ny kontrakt med Team Coop.

– Jeg var aldri i tvil om at jeg ønsket å bli i Team Coop. Det har vært et stort steg opp, og laget har alt jeg trenger for å utvikle meg og bli bedre. På tross av skadene i vinter ble 2017 en brukbar sesong, men jeg føler fortsatt jeg har mer å bevise. Forhåpentlig kan jeg selv være med på å kjøre om seierne neste år, sier Höög som forteller at hans første UCI-seier er et stort mål for 2018-sesongen.

Sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, er fornøyd med å beholde den talentfulle svensken på laget.

– Gustav har vist seg som et stort talent og virkelig hevet seg den siste tiden. Han har et typisk «sykkelhode», og at han har blitt tatt ut på den svenske landslaget til VM viser at han er en rytter på høyt nivå, sier Børresen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tung dag for Lukkedal og Team Coop i Belgia

Har stor tro på Kjemhus

Også den lokale Sandnes-gutten, Joakim Kjemhus, blir en del av Team Coop i 2018-sesongen. 19-åringen fikk sin debut i Team Coop på hjemmebane i Tour des Fjords i mai.

– Joakim har nese for avslutninger. Han har en farlig spurt og er uredd i posisjonskampen når det drar seg til mot spurt. Vi forventer at han skal fortsette å forbedre kapasiteten sin, slik at han kan være med å utfordre langt mer rutinerte konkurrenter i neste sesong, forklarer sportsdirektøren.

Joakim Kjemhus har også selv store forventninger til neste sesong til tross for en utfordrende første sesong.

– Formen ble aldri spesielt bra, da jeg dessverre ofte ble rammet av uhell og skader da formen var på vei. Likevel føler jeg at utviklingen har vært bra. Derfor håper jeg at jeg kan vinne løp allerede i 2018, hvor jeg også satser på å kjøre meg inn som en fast del av U23-landslaget, sier han og fortsetter:

– Team Coop er et trygt og godt sted for meg å være. Laget har et bra rittprogram for meg som ryttertype, og består av en god gjeng av ryttere, trenere og støtteapparat, så da jeg fikk tilbudet var valget enkelt, sier Kjemhus.

LES OGSÅ: Jensen får endelig proffdrømmen oppfylt