Det er liten tvil om at Viking har fått inn en personlighet i Steffen Ernemann. – Han vil være en sterk tilvekst i denne gruppen som vil gi oss mye både på feltet og i garderoben, sier Ian Burchnall. FOTO: ESPEN IVERSEN

Tatt på sengen av trenerskiftet

Nykommer Steffen Ernemann (34) innrømmer at han ble tatt solid på sengen av trenerskiftet i Viking. Mottakelsen han har fått har fått i Stavanger har likevel feid bort alt som måtte ha meldt seg av usikkerhet.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg så overhodet ikke det trenerskiftet komme. Det var veldig overraskende, sier Steffen Ernemann til RA.

Midtbanemannen innrømmer at han fant omstendighetene litt mystiske. Faktisk såpass at han følte for å sjekke opp litt like i etterkant.

– Jeg tok en telefon til Jonevret og jeg hørte også med klubben. Selv om jeg kjenner Ian Burchnall godt fra Sarpsborg hadde jeg også pratet mye med Jonevret i forbindelse med dette valget.

LES OGSÅ: Disse treningsgsgrepene tar Viking

Når det først skjedde lever han dog greit med det.

– Jeg har opplevd såpass mye i karrieren. Dette er «name of the game». Men jeg lurte jo litt på omstendighetene.

Og med Ian Burchnall som hovedtrener vet han godt hva han går til uansett. Klubbens nye sjef var hovedpådriveren for å hente sin gamle elev fra Sarpsborg. Ernemann vet hva som forventes av ham – og han vet hva Burchnall forventer.

Skryter uhemmet

Da 34-åringen fra utkanten av Århus tok sine første ballspark i mørkeblått i går gikk han rett ut på feltet og sjefet. Det er liten tvil om at Viking har vært klar over hva de fikk – og kanskje også hva de behøvde. Entusiasmen var også stor.

– Jeg har gledet meg vilt til dette. Som en «dreng» til julaften, sier han smilende.

Han er også ekstremt imponert over mottakelsen han har fått i Stavanger. Så imponert at han uoppfordret ba om å få skryte litt av klubben i starten av praten med RA.

– Måten de har tilrettelagt alt, og tatt imot oss på, er bare helt fantastisk! Klubben har ringt meg både i tide og utide før flyttingen for å høre om hva de kunne hjelpe med. De har ordnet med hus på Mariero og barnehageplass allerede. Slikt gjør alt mye enklere for meg, nå kan jeg kun konsentrere meg om fotball, sier tobarnsfaren – og fortsetter:

– Det er sikkert mange klubber med mye mer penger som ikke er så gode på dette som Viking.

LES OGSÅ: Slik var Vikingåret fra A-Å

Nå ser han fram til å komme i gang skikkelig i sin nye klubb. At ingen har blitt solgt i vinter gleder ham.

– Nivået var bra. Samtidig håper jeg jo at klubben kan få inn et par spillere til for å bli enda bedre. Jeg gleder meg veldig til å bidra til å bygge opp noe. I Norge har man hatt oljepengene i bakhånd. Nå har man fått merke økonomiske problemer også her. Prosjektet til Viking er ikke så ulikt det mange danske klubber har vært gjennom.

– Er dette et lag for topp seks, eller vil det handle om å unngå nedrykk?

– Det skal ikke jeg komme rett inn å mene noe om. Vi skal legge en strategi, en handlingsplan og forankre et mål innad først. Da vil det være feil av meg å mene noe om det nå.

Da Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim ledet Viking for første gang var det også lett å se at Ernemann er akkurat den ledertypen det har blitt snakket om. Han pekte, dirigerte og pratet fra første stund.

– Jeg må være meg og har alltid vært en som prater mye. Slik er det på banen også. Det kan sikkert komme litt grovt prat også der. Det mener jeg ikke noe vondt med. Det er bare lidenskap. At jeg fortsatt kan leve av dette er en drøm.

– Kan du bli årets kaptein?

– Det håper jeg ikke! Det er folk som har vært her mye lengre enn meg. Folk som kjenner både klubb og lokalmiljø på en helt annen måte. De bør ha det ansvaret.

LES OGSÅ: Dette ønsker de for sine klubber i 2017

Styrte for første gang

For Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim var også mandagen spesiell. De ledet laget sammen for første gang.

– Klart det er litt spesielt, samtidig er jeg jo godt vant med å trene dette laget, sier Burchnall – som kun hadde ett nytt fjes på plass i Ernemann.
Det neste bør være en stopper.

LES OGSÅ: Prioriterer jakten på stopper

– Vi har snakket med et par agenter for å finne ut om det er grunnlag for å forhandle om betingelser. Så får vi Quint Jansen hit på prøve neste uke. Utover det vil vi nok ikke ha så mange prøvespillere inn. Kun om de virkelig er aktuelle. De som egentlig ikke er det blir lett et litt forstyrrende element, sier Burchnall.