Ølfestivalen What’s Brewing har vært en stor suksess så langt. Nå tar folkene bak festivalen med seg konseptet ut i Europa, nærmere bestemt til Barcelona der Stavanger-festivalen blir medarrangør i en ny ølfestival. Her fra What's Brewing i fjor. Innfelt: Logoen til den ferske festivalen. Foto: Tore Bruland

Tar ølfestival til Barcelona

Gjengen bak ølsuksessen What’s Brewing tar nå steget ut i Europa. I høst blir det ølfest i Barcelona.

– Vi tar med oss mye av konseptet vi har brukt her i Stavanger til Barcelona. Der blir det spesialølfestival til høsten, nærmere bestemt 2. og 3. september. Det blir enormt spennende og ikke minst veldig, veldig gøy, sier Andreas Melvær i What’s Brewing til RA.

«Mash» blir navnet på festivalen som gutta skal være med å arrangere. Med på laget har de to lokale spesialølbryggerier, Barcelona Edge og Garage fra Barcelona, samt svenske Brewski.

– Vi blir medarrangør og stiller med markedsføringskompetanse, i tillegg til vår erfaring med å arrangere festival gjennom de tre utgavene av What’s Brewing vi har stått for, forteller Melvær.

Tar med tappetårn

I tillegg pakker de med det de har av «hardware», altså tappetårn, disker, tanker og annet utstyr en kan trenge for å arrangere en festival med og for ølkjennere.

– Vi ser på dette som en stor anerkjennelse av den jobben vi gjør med å arrangere What’s Brewing. For oss, som driver dette på fritiden, er det samtidig viktig at vi har det kjekt underveis. At vi nå skal arrangere festival i Barcelona er gode steg videre på flere måter, forteller ølentusiasten.

LES OGSÅ: «Hele verden» vil til What’s Brewing

Ingen hvite partytelt 

Konseptet for festivalen blir lignende som for What’s Brewing. Det blir med andre ord ikke partytelt på La Rambla.

– Absolutt ikke. Stemningen som lokalene på Tou rammer What’s Brewing inn i er med på å gjøre det til en spesiell opplevelse. Derfor er det lignende lokaler vi ser etter i Barcelona. Gammel industri og nye typer øl går godt sammen, og skaper en egen atmosfære sier Melvær. Noen kopi av Stavangers ølfestival blir det likevel ikke.

LES OGSÅ: – What’s brewing er den beste ølfestivalen

Flere spanske ølbryggere

Her blir det blir større vekt på spanske ølkjennere, med flere spanske spesialbryggerier blant utstillerne, i tillegg til at flere av bryggerne som har kommet til Stavanger tidligere også inviteres.

Den aller største forskjellen blir muligens omgivelsene. Festivalen skal gå av stabelen i starten av september, en tid på året der Barcelona bader i både sol, sommer og varme – i tillegg til øl.

– Det blir nok litt annerledes enn Stavanger i oktober, ja, men det blir bra. Jeg gleder meg allerede, sier Melvær.

WB 2017 i rute

Han forteller også at arbeidet med What’s Brewing 2017, som blir den fjerde festivalen i rekken, er godt i gang og vil pågå parallelt. 

– Vi har sendt ut invitasjoner nå og jobber med å sette sammen programmet for en ny festival på Tou i oktober, avslutter Melvær.