Tar med seg mye positivt tross nytt tap

Selv om Oilers fikk stryk av effektive Storhamar i den tredje NM-semifinalen, mener både Mars Larsen Mostue og Juha Kaunismäki at dette så langt bedre ut enn i det første bortemøtet i serien.

Bilde 1 av 2

Oilers kom ut med trøkk og dominerte kampen de første sju minuttene. Så tok David Morley en dum utvisning. Storhamar delte ut straffen direkte med en nydelig scoring fra Christian Larrivée i overtallet.

Vi hadde en veldig god start og det var også planen vår. Den unødige utvisningen ødela dessverre flyten og de fikk sin tidlige scoring. Vi kan ikke gå på sånne utvisninger mot dette laget. De er sluttspillets beste i overtall, sier assistentrener Juha Kaunismäki til RA.

Vi startet ganske greit. Så fikk vi mål mot i overtall. Da mistet vi litt intitivet. Mål styrer kamper, men jeg føler ikke vi var så mye svakere i dag. Vi var mye mer på høyde nå enn i sist bortekamp. Nå må vi nullstille. Dette lever, sier Mats Larsen Mostue.

Storhamar er dødelige i overtall?

– Ja. Det er surt å få sånne mål mot. Vi får bare skjerpe til enda mer på å unngå utvisninger, sier Larsen Mostue.

Sløste med sjansene

Etter dette tok hjemmelaget over. De lag også på til 2-0 etter 12 minutter og dominerte ut perioden. Oilers så ikke ut for å håndtere kalddusjen på en gode måte.

Likevel klarte bortelaget å samle seg i pausen. I den andre perioden kjørte Oilers på med alt de hadde i jakten på en redusering.

Storhamar gikk møre ut over i perioden og Oilers hadde fete tilbud til å skape ny kamp.

Først misbrukte David Morley en vanvittig mulighet fra kloss hold. Oskar Ôstlund måtte til med et tigersprang for å stanse den lille poengmaskinen.

Så misbrukte Mario Lucia straffe like etterpå.

Hadde vi scoret på en av de to mulighetene kunne dette snudd, mener Kaunismäki.

Slik gikk det desverre ikke. I stedet skjer det som ofte skjer når et lag trykker på uten uttelling.

Storhamar fikk sin kontring helt på tampen av Perioden og Mikael Zettergren fikk satt inn 3-0 mellom beina på Henrik Holm. Da var løpet i realiteten kjørt. Da Oilers heller ikke klarte å score i starten av tredje periode var det nytt stikk til Storhamar.

Tar med mye positivt

Likevel tar Oilers med seg mye positivt. De vant også skuddstatistikken med 28-23. Slik så det overhodet ikke ut i det første møtet på Hamar mellom lagene.

Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Juniorrekken vår var god og det var langt fra noen negativ opplevelse. Nå må vi bare sørge for å vinne hjemme på torsdag. Så er det likt igjen, sier Kaunismäki.

Et skår i gleden var at Greg Mauldin måtte gi seg tidlig i kampen. Han fikk en skikkelig trøkk i kneet etter å ha blokkert et skudd.

Han fikk seg en smell, men vi håper å ha ham klar til neste kamp, sier assistentreneren.

Etter at kampen var ferdig var det tendenser til bråk. Dommer Owe Lütchke var likevel lynkjapp med å bryte det opp da blant andre Brandon Burlon bruste med vingene.

Det var litt meldinger fram og tilbake. Sånn er det i sluttspill, sier Mats Larsen Mostue.

NM-sluttspillet ishockey tirsdag, semifinale 3. kamp (best av 7):
Storhamar – Oilers 3-0 (2-0, 1-0, 0-0), sammenlagt 2-1
CC Amfi,4938 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (7.34) Christian Larrivée (Joel Johansson, Troy Josephs), 2-0 (12.30) Mikael Zettergren.
2. periode: 3-0 (39.07) Zettergren (Aaron Irving, Eirik Salsten).