Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø. Foto: Tone Helene Oskarsen

Tar imot 100 ordførere fra hele verden

Stavanger blir vertskap for det internasjonale ordførerparlamentet (Global Parliament of Mayors) sitt årsmøte i år.

–  Stavanger har lange tradisjoner for internasjonale samarbeid, og vi mener Global Parliament of Mayors vil få stor betydning og påvirkningskraft framover, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H) i en pressemelding.

Det globale ordførerparlamentet (GPM) ble etablert i 2016 og sekretariatet for ligger i Haag og Stavanger er foreløpig eneste norske by som er med.

I styringsgruppe

GPM ledes av Cape Towns ordfører Patricia de Lille. Stavangers ordfører er utnevnt til å sitte i styringskomiteen til GPM sammen med Patricia de Lille samt ordførerne i Mannheim, Amman, Bristol, Kandahar, Hoima og Haag.

– Årets møte er den andre samlingen, og vil bli svært viktig for veien videre for GPM. Jeg ser fram til å være med å bidra i arbeidet med å forme dette videre og samarbeide med kollegaer fra hele verden gjennom arbeidet i styringsgruppen, sier Sagen Helgø.

80-100 ordførere

Rundt 80-100 ordførere fra hele verden er ventet til møtet som skal være fra 24.–26. september. 

Det er midt mellom to andre store arrangement i Stavanger, den internasjonale litteraturfestivalen Kapittel (20.– 24.september) og Nordic Edge Expo (26.–28. september)

– Global Parliament of Mayors er et viktig forum for Stavanger å delta aktivt i – spesielt på bakgrunn av posisjonen vi har internasjonalt som smartby og som friby for forfulgte forfattere. Sammen med Nordic Edge og Kapittel skal vi lage et veldig bra program, sier Sagen Helgø.