Tapte nøkkelkampen – må ut i kvalifisering

Sola hadde muligheten til å kjempe om en sikker plass på tabellen ved å slå tabellnabo Oppsal i onsdagens nøkkelkamp i Eliteserien, men som så ofte før denne sesongen var marginene ikke på Solas side.

I helgen ble Tertnes for sterke på egen parkett i Åsenhallen, men med poeng i kveldens kamp mot Oppsal kunne Sola sørget for å eliminere faren for direkte nedrykk. Med seier kunne laget i tillegg kjempet om å unngå kvalifiseringsplassen, men da måtte Oppsal beseires på bortebane.
Sola kom best i gang i kampen, og ledet fra start til mål i den første omgangen. På det meste ledet de gulkledde gjestene med fire mål, og det gjorde de ved opptill flere anledninger de første 30 minuttene. Men allerede minuttet ut i andre omgang utlignet Oppsal, som kom med en god sluttspurt inn mot pause.

Sola havner på kvalifiseringsplassen

I motsetning til i første omgang var det Oppsal som var det førende laget, og Sola som halset etter. 13 minutter før slutt klarte imidlertid Sola å utligne, etter å ha ligget et par mål bak gjennom det første kvarteret på omgangen. Men nærmere enn 22-22 kom ikke Sola, som ble liggende bak med ett mål og to de siste ti minuttene.
Til slutt endte det med 28-26-tap for Sola, som med det gikk på sitt tiende strake tap i Eliteserien. Forrige seier kom tilbake i november, da nettopp Oppsal ble slått hjemme i Åsenhallen. Line Ellertsen og Kristiane Knutsen ble toppscorere for Sola, med fem mål hver.
Tapet gjør at det nå blir kvalifisering for Sola uansett resultat i siste kamp mot Vipers, da Stabæk tapte sin kamp mot Gjerpen. Det betyr nemlig at Stabæk bare har én kamp igjen, og siden de ligger fire poeng bak er det umulig å hente inn igjen.