Randaberg-spillerne Brage Roalkvam og Rune Berg spilte langt bedre i lørdagens kamp mot de danske mesterne, men tapte 6-1 i sett over to kamper. Nå må de ut i semifinaler for å kvalifisere seg til det gjeve finalesluttspillet.

Tapte begge mot Marienlyst:Fikk bank igjen

Randaberg hevet seg betraktelig sammenlignet med fredagen utgave i NCC-cup. Etter første sett var det mange som trodde Randaberg kunne vinne de to kampene sammenlagt.

Randaberg - Marienlyst 1 – 3 (25 – 15) (19 – 25) (22 – 25)

Sammenlagt (0–3) (1–3)

Et pent 25 – 15 resultat i første sett gjorde at håpet steg i hallen. I og med at svenske Ørkelljunga trakk seg fra turneringen ville Randaberg nådd finalespillet med 3 – 1 i lørdagens kamp, men det ble dessverre med det ene settseieren.

For Marienlyst med fire danske landslagsspillere slo tilbake når det gjaldt som mest. Med 25 – 19 til Marienlyst i andre sett måtte Randaberg vinne tredje for å gå direkte til finalen. Slik gikk det ikke.

Viktige detaljer

De danske mesterne var best i de avgjørende situasjonene og vant 25-23. Enkelte hevdet at dommerne spilte en avgjørende rolle.

– På stillingen 22–22 smashet Marienlyst ballen minst 20 centimeter ut, men av en uforklarlig grunn presterte dommeren å dømme ballen som god, sier RIL-spiller Brage Roalkvam til RA.

Oppleggeren benyttet også anledningen til å rose motstanderlaget.

Vi skal huske at vi spiller mot et meget godt lag. Sett i det lyset var ikke dagens prestasjon så aller verst. Slike kamper er verdifulle for oss med tanke på framtiden, sier Roaldkvam.

Mange småfeil

En lettere irritert trener, Tor Ragnar Gilje, småsparket i stolene underveis i kampen. De enkle feilene fra fredagens oppgjør var ikke helt eliminert.

– Vi server alt for dårlig også i dag. Det fører til at de får enkle poeng, og vi blir hele tiden jagende på etterskudd. På dette nivået er detaljene viktige. De er hakket bedre enn oss i de viktige ballvekslingene, sier Gilje.

Nå må laget gjennom semifinalespill mot tre andre toerlag fra de andre gruppene

.
– Vi er heldige som får en ny sjanse til å kvalifisere oss til finalespillet, men vi må kjenne vår besøkelsestid bedre ved neste anledning, sier Gilje.