Tam 5000 meter av Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen fikk en tung 5000 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne.

Følg RA Sporten på Facebook!

13.35,33 var Ingebrigtsens svakeste tid på tre 5000-meterløp i år.

– Det var tungt. Jeg fikk ikke noe gratis, sukket Ingebrigtsen overfor NRK.

27-åringen la seg bak i feltet etter en rolig åpning. Da feltet delte seg i to, hang ikke nordmannen med. Dermed fikk Ingebrigtsen en tung reise i Lausanne.

Sirupsfart

Han har en personlig rekord og årsbeste på 13.16,97, men var langt unna den tiden torsdag.

– Jeg håpet på 13.20-fart underveis, som er noen sekunder bak pers og lå lenge an til det. På 3000 meter lå vi to sekunder foran skjemaet da jeg løp 13.16, men jeg hadde ikke de samme beina mot slutten, sa Ingebrigtsen.

– Jeg så farten i tet begynte å dale, men da hadde vi kommet inn i sirupsfart som vi ikke kom ut av, oppsummerte Ingebrigtsen den tunge 5000-meteren.

Han innrømmet av torsdagens løp ble langt unna forventningene.

– Det ble litt som fryktet. Selv om det er et bra felt, ender jeg med å gjøre mesterparten av jobben alene. Jeg måtte løpe alene og dra «mitt felt». Jeg fikk litt drahjelp, men det var ikke nok. I dag ble det tyngre enn jeg hadde håpet. Jeg håpet å øke farten mot slutten, men det var tomt for krefter, sa Ingebrigtsen til NRK.

Kaosavslutning

Til slutt løp Ingebrigtsen inn til 12.-plass, langt bak de beste. Bahrains Birhanu Balew sikret seieren med årsbeste på 13.01,09.

Det ble en høydramatisk avslutning på 5000-meteren. Plutselig mistet Yomif Kejelcha kontrollen og kolliderte med Selemon Barega. Mens Kejelcha gikk over ende og fikk løpet ødelagt, kunne Barega, selv om Kejelcha hang i shortsen hans en periode, sikre annenplassen.

De to etiopierne kranglet heftig etter løpet.

(©NTB)