Eirik Tage Johansen har funnet igjen godformen etter at han flyttet hjem igjen fra Spania. De to siene har gitt 9. og 7. plass Challenge Tour. Seier i ukens turnering i Skottland kan gi ham historisk OL-plass i golf. FOTO: Espen Iversen

Tage tenker lite på OL

Golfproffen Eirik Tage Johansen har flyttet hjem, og nå nærmer han seg godformen. Til tross for 7. og 9. plass på Challenge Tour de to siste ukene tenker han fint lite på OL-sjansen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den rutinerte golfproffen kan bli historisk norsk OL-golfer om han vinner en av de to neste turneringene på Challenge Tour.

– Jeg må innrømme at det er ganske fjernt for meg til tross for at sesongen så langt har vært en opptur, sier Eirik Tage Johansen til RA.

Innspill i Skottland

Forrige uke kjempet han seg sterkt tilbake etter å ha falt som en stein på listene første halvdel av finalerunden. De tre siste turneringene på Challenge Tour har gitt 8600 euro til en slunken premiekonto.

LES OGSÅ: Helgø og Pettersen til EM

– Det hjelper på. Et par gode resultater til, så nærmer jeg meg null, ler Tage Johansen som akkurat nå er i Skottland for å spille Scottish Challenge med en total premiepott på 250.000 euro.

– En spesiell bane. Gjør du en liten feil her, smeller det. Nå har jeg nettopp nådd greenen på to slag på det lengste par 5-hullet i Skottland. Her må du velge riktig slag fra teestedet for å henge med. Ofte har du to eller tre muligheter på hvert hull, så det blir å gruble litt før slagplanen er i boks, sier Tage Johansen.

Vil tilbake på Europatour

De største pengene ligger på topp 5. For Tage Johansen er målet å ta seg tilbake til høyeste nivå i Europa.

– Derfor tenker jeg ikke på OL, og muligheten for å ta et kjempehopp på rankingen. Målet mitt er å spille jevnt godt slik at jeg klarer en plass blant de 15 beste på Challenge Tour. Da blir det Europatour-spill neste sesong.

– En seier kan gi deg både OL og Europatour?

– Så langt i år har jeg spilt veldig solid fra tee. Innspillene har også vært jevnt bra. Selv om jeg har klart topp 10 de to siste turneringene, har jeg fortsatt litt å gå på i puttingen. I det siste har jeg senket flere av de puttene jeg slet med i starten. Skal jeg blande meg helt opp i teten må jeg putte på mitt beste, understreker han.

Tage Johansen er akkurat nå nr. 44 på CTs Order of Merit.

Fakta om OL i golf:
Golfforbundet har som mål å sende to damer og to herrer til det første OL i golf siden 1904.
Turneringene går fra 11. til 14. august for herrer, og fra 17. til 20. august for damer.
Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord er kvalifisert via sine plasser på verdensrankingen (nr. 19 og nr. 154). Espen Kofstad er nærmest av herrene med 488. plass på rankingen.
Eirik Tage Johansen er nest beste nordmann med sin 631. plass.
Både Kofstad og Tage Johansen kan ta store steg oppover på listene ved å vinne én av de tre turneringene på Challenge Tour i juni og juli.