Tage Johansen med årsbeste i Sveits

Eirik Tage Johansen ble nummer fem i en Challenger-turnering i Sveits i helgen, og spilte med det inn årets beste resultat så langt og 9000 euro i premiepenger.

Nettstedet Norsk Golf skriver at Tage lå midt på resultatlistene etter å ha åpnet turneringen med runder på 70 og 72 slag torsdag og fredag, men at hans knallsterk 66-runde på lørdag gjorde at han bykset oppover på sammenlagtlisten.

Den siste runden gjennomførte han på 69 slag, slik at han ble nummer fem totalt i turneringen.

Tage endte elleve under par sammenlagt, kun fem slag bak vinneren Estanislao Goya fra Argentina.

Videre skriver nettstedet at Tage med sine 9000 euro i pengepremier spilte seg opp til en 55. plass på pengelisten. Med sine sine 19.000 innspilte euro så langt i år har han 22.500 euro opp til topp 15, som er kvalifisert for Europa-touren, som er nivået over der han spiller nå.