Sylvelin Vatle med sin ferske krim, her inne i en skog i nærheten av der hun selv bor på Ullandhaug. Foto: Roy Storvik.

Sylvelin Vatle blir krimforfatter

Sylvelin Vatle har gitt ut 12 bøker. Nå er hun klar med nummer 13, som har fått navnet «Den 13. engelen». Dette er hennes første krim.

Tittelen på boken er inspirert fra en godnattsang av Henrik Wergeland: Når jeg legger meg til hvile, tretten engler om meg står».

 – Jeg elsker å lese krim, men jeg har ikke tatt sjansen på å skrive krim selv før nå. Det ga mersmak og jeg ser ikke bort fra at det kan komme mer krim fra meg framover, sier Vatle til RA.

Hun har skrevet en rekke romaner og barnebøker før hun nå kom ut med sin første krim.

Hun debuterte som forfatter i 1991 med romanen «Alle kjenner vel presten?» For den romanen ble hun tildelt Tarjei Vesaas´debutantpris.

LES OGSÅ: Barnedikt

En ny prest

I denne boken er det også med en prest i en sentral rolle.

– Ja, her er det snakk om en ung, uerfaren prest som har fått sin arbeidsplass langt ut i havgapet. Og her får presten virkelig prøvd seg når han blir utkalt for å møte en kvinne som ligger for døden. Hun heter Maria og bor på en avsidesliggende gård langt inne på et avsidesliggende sted høyt til fjells. Når denne presten kommer til gården er det på en «mørk og stormfull natt», sier Vatle.

Forfatteren forteller videre at når presten kommer til Maria så viser det seg at hun ikke på noen som helst måte ønsker å motta noen velsignelse.

Drap!

– Hun har brått blitt syk og har problemer med å snakke, det eneste hun får fram er ordet: Drap! Det viser seg at mange slektninger har kommet til gården og et steinras gjør at de blir innesperret. Resten av historien står i boken, sier Vatle, og legger til:

– Men jeg kan si såpass som stakkars prest, det er mye han får gjennomgå i løpet av handlingen.

 Den gamle fjellgården i boken er inspirert av en gård på fjellet på Osterøy hvor hun vokste opp.

– Løa i boken er eldgammel og er stinn av minner, lukter og frodig fantasi fra min barndom, sier Vatle.

Nytt forlag

Vatle har i alle år gitt ut sine bøker på forlag i Oslo, flest ganger på Cappelen Damm.

Men denne gang har hun valgt forlaget Commentum som holder til i Sandnes.

– Jeg ville gjøre et eksperiment. Finne ut hvordan et geografisk nært forlag ville fungere. Blant annet med tanke på å kunne ha en nærmere kontakt og diskutere planer om lansering. Så langt har jeg vært veldig fornøyd med måten forlaget har samarbeidet med meg. At krimmen kommer ut nå like før påske, var ikke i mine tanker, så der hadde sikkert forlaget også kontroll, sier Vatle til RA.

Følg RA på Facebook og Twitter!