Annonse
Viking Hk og Eirik Hiim Torjusen har ennå et syltynt håp om å overleve i 1. divisjon. Da er bare fire poeng godt nok i de siste to kampene. Foto. Per Thime.

Syltynt håp for Viking

Viking HK feide Stord av banen med 32-17, men ennå skal det en del til for at laget unngår nedrykk. Med to kamper igjen er det bare fire poeng til som gjelder. Selv det trenger ikke å være nok.

Annonse
Rogalandsavis

– Det er riktig det, for Haslum må nemlig ikke ta mer poeng. Gjør de det, da rykker vi ned uansett om vi vinner vå to siste kamper, sier Viking-trener Gunnar Blombäck til RA.

Han har nettopp sett laget sitt valse over bunnkollega Stord. Seieren til Viking sendte samtidig Stord ned til 2. divisjon.

 – Vi gjorde i det minste første del av jobben i dag, men allerede neste søndag er det ny kamp, da mot Sandefjord.

Forutsetningene er klare

Det blir nemlig alt annet enn enkelt, for det er Sandefjord som er favoritter neste søndag mot Viking. Det tidligere storlaget kjemper ennå om opprykk til Eliteserien. I øyeblikket er laget på tredjeplass - noe som betyr kvalifisering til den øverste serien. Da er det bare seier mot Viking som gjelder.

– Vi må bare forsøke å ta fram det aller beste, som vi tidvis gjorde i dag. Stor var dog inge målestokk, for neste helg må vi være klare for å ta krigen. Da er det en helt annen motstander.

Viking må vinne både mot Sandefjord og mot Herkules. Bare fire poeng er godt nok. Haslum er jokeren oppi det hele. Laget har 16 poeng, det samme som Viking maksimalt kan få.

Også Haslum har to kamper igjen å spille. Laget må ikke ta poeng verken mot Haugaland eller mot Nøtterøy i siste serierunde.

I innbyrdes oppgjør vant Haslum den første kampen mot Viking, 30-29. I kampen som ble spilt i Stavanger vant dog Viking 32-26. Dermed er Viking foran på innbyrdes oppgjør. Det kan bli avgjørende når 22 serierunder er spilt..

– Det er ingen som sier dette blir lett, det ser vi også. Vi skal imidlertid gjøre et godt forsøk. Det er bare å gi gass og være med til siste slutt, sier Blombäck.

 

Kampfakta, 1. divisjon håndball, herrer:

Viking-Stord 32-17 ( 13-10)

Tilskuere: 230

Toppscorer Viking: Edwin Fjelltvedt, 11

Toppscorer Stord: Ø. Midtun, 4

Utvisninger: Viking, 5x2 min, Stord 2x2 min

 

 

Annonse