Dennis Løvold Sveum i aksjon under ishockeykampen mellom Oilers og Frisk Asker i Dnb Arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sveums karantene redusert

Visekaptein Dennis Sveum i Oilers har fått redusert sin karantene fra to kamper til én etter at Oilers anket straffen fra den tredje finalekampen torsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sveum ble opprinnelig utestengt i to kamper etter å ha kjørt hockeykøllen i skrittet på Frisk Askers Magnus Geheb under den tredje finalekampen i DNB Arena.

Dommerne så ikke situasjonen underveis i kampen og Frisk Asker rapporterte Sveum inn til Norges Ishockeyforbund. Det endte med en straff på to kampers utestengelse.

LES OGSÅ: Sveum ble utestengt i to kamper

Oilers anket umiddelbart straffen og lørdag omgjorde apellutvalget beslutningen.

"Sveum sin karantene er redusert til én kampav apellutvalget. Han er dermed spilleklar igjen til finale seks i Asker tirsdag", skriver heter det på profilen til Oilers på mikrobloggen Twitter.

Sveum angret også sine synder i etterkant og la seg flat hos TV2 i forkant av den fjerde finalen fredag.

Slik skal man selvsagt ikke gjøre og jeg beklager det, sa han til TV-kanalen.

Sveum fikk likevel spille kampen ettersom anken var til behandling. Oilers tapte 2-1 etter en scoring fra nevnte Geheb dypt inne i den fjerde perioden.

Det var ikke fritt for drama og kontroverser i denne kampen heller. Tommy Kristiansen fikk en scoring feilaktig annulert i første peride.

LES OGSÅ: Følte seg snytt for seieren

De to lagene møtes til femte finale søndag i DNB Arena. Vinneren av den kampen vil uansett ha muligheten til å sikre NM-gull i den sjette kampen ettersom det nå står 2-2 i kamper i finaleserien mellom lagene.