Dennis Løvold Sveum i aksjon under ishockeykampen mellom Oilers og Frisk Asker i Dnb Arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sveums karantene redusert

Visekaptein Dennis Sveum i Oilers har fått redusert sin karantene fra to kamper til én etter at Oilers anket straffen fra den tredje finalekampen torsdag.

Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Sveum ble opprinnelig utestengt i to kamper etter å ha kjørt hockeykøllen i skrittet på Frisk Askers Magnus Geheb under den tredje finalekampen i DNB Arena.

Dommerne så ikke situasjonen underveis i kampen og Frisk Asker rapporterte Sveum inn til Norges Ishockeyforbund. Det endte med en straff på to kampers utestengelse.

LES OGSÅ: Sveum ble utestengt i to kamper

Oilers anket umiddelbart straffen og lørdag omgjorde apellutvalget beslutningen.

"Sveum sin karantene er redusert til én kampav apellutvalget. Han er dermed spilleklar igjen til finale seks i Asker tirsdag", skriver heter det på profilen til Oilers på mikrobloggen Twitter.

Sveum angret også sine synder i etterkant og la seg flat hos TV2 i forkant av den fjerde finalen fredag.

Slik skal man selvsagt ikke gjøre og jeg beklager det, sa han til TV-kanalen.

Sveum fikk likevel spille kampen ettersom anken var til behandling. Oilers tapte 2-1 etter en scoring fra nevnte Geheb dypt inne i den fjerde perioden.

Det var ikke fritt for drama og kontroverser i denne kampen heller. Tommy Kristiansen fikk en scoring feilaktig annulert i første peride.

LES OGSÅ: Følte seg snytt for seieren

De to lagene møtes til femte finale søndag i DNB Arena. Vinneren av den kampen vil uansett ha muligheten til å sikre NM-gull i den sjette kampen ettersom det nå står 2-2 i kamper i finaleserien mellom lagene.