Sveitsisk-spansk mann nekter straffskyld for våpentrening i Marokko-saken

En sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha gitt de fire hovedtiltalte i Marokko-saken våpenopplæring. Han nekter for å ha noe med terrorhandlingen å gjøre.

Mannens mor er på plass i Marokko. Hun mener marokkansk politi kan ha hatt et behov for å legge skyld på andre enn marokkanere, og at det er derfor hennes sønn nå er tiltalt i saken, ifølge Stavanger Aftenblad.

Sønnen har i avhør erkjent forholdet han er tiltalt for, men moren mener han er blitt lurt. Han snakker ikke arabisk, og moren mener politimennene som avhørte ham har utnyttet dette.

Marokkanske myndigheter mener sveitseren ga mennene våpentrening og at han visste om drapsplanene deres.

– Mine klienter har alle forklart seg om dette. I varetekt sitter de ikke i samme celle, så de kan ikke ha samkjørt sine forklaringer, sier de fire hovedtiltaltes forsvarer, advokat Hafida Maksaoui.

Rettssaken ble torsdag utsatt for andre gang. Årsaken er at bistandsadvokaten til familien til det danske drapsofferet mente at den marokkanske staten, som ansvarlig for sikkerheten i landet, skal stilles ansvarlig for å betale erstatning til familien. Statens forsvarere må derfor få tid til å sette seg inn i saksdokumentene.

30. mai skal de 24 terrortiltalte mennene i Marokko-saken møte i retten igjen. Fire av dem er tiltalt for medvirkning til drap eller drap på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Alle fire har erkjent straffskyld.