Foto: Erik Grønnestad

Svak prisoppgang i Stavanger

Boligprisene steg 0,1 prosent i Stavanger i april. I store deler av landet er det nå tegn til utflating i prisene, ifølge dagsferske tall fra Eiendom Norge.

Boligprisene i Stavanger har hatt en moderat vekst sammenlignet med resten av landet, hvor boligprisene steg med 0,5 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

I Stavanger har boligprisene sunket med 1,2 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn landet for øvrig som har en 12 måneders vekst på 10,7 prosent.

Flere solgt

Det har blitt solgt 838 boliger i Stavanger i hittil i 2017, noe som er 27,7 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2016.

Det har blitt lagt ut 1002 boliger til salgs hittil i år i Stavanger, noe som er 17,7 prosent flere enn i samme periode i  2016.

Raskere salgstid

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 40 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 33 dager i gjennomsnitt. Likevel er dette en vesentlig raskere salgstid enn det som er registrert i Stavanger på flere år.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.180.000,-.

– Tegn til utflating

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner ble prisene uendret sammenlignet med mars måned.

Boligprisene er 10,7 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

– Boligmarkedet i 2017 har startet vesentlig mer forsiktig enn på mange år. Utviklingen i april bekrefter den moderate trenden, og vi ser tegn til utflating i prisene over store deler av landet. Vi forventer at den moderate utviklingen vil fortsette også i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.