Kjell Rune Sellin hadde en alle tiders mulighet til å gi Sandnes Ulf ledelsen og tabelltopp, men i stedet endte det med tap for Start. Foto: Pål Karstensen

Surt tap i toppkampen for Sandnes Ulf

Sandnes Ulf hadde flust med sjanser til å vinne toppkampen i Kristiansand, men bommet alene med keeper flere ganger i andre omgang. Det utnyttet Start, som nærmest ranet med seg alle tre poengene etter de siste 45 minuttene.

Følg RA Sporten på Facebook!

I starten av kampen var det fire lag som sto på lik poengsum og som ledet an i OBOS-ligaen. Med seier kunne dermed Sandnes Ulf gå i 17. mai-tog som ligalederne hvis de andre resultatene gikk deres vei. Det gjorde det ikke, og i stedet måtte de lyseblå reise hjem til Sandnes uten poeng etter et sent tap.

– Det er veldig surt egentlig. Jeg synes vi gjør en veldig god bortekamp, helt fram til den sjansen de får helt på tampen der. Vi pleier ikke å slippe til mål på corner, og at vi gjør det og taper den kampen her føles veldig ufortjent ut, sier Kjell Rune Sellin til RA.

LES OGSÅ: Ulf vant toppkampen mot Bodø/Glimt

Gjorde taktiske grep i pausen

Etter de første 45 minuttene var det hjemmelaget som var det beste laget, men da skapte ingen av lagene spesielt mange sjanser. Start scoret kampens første mål. Abubakar Ibrahim Aliyu sendte ballen ut til Børufsen på venstrekanten, og hans millimeterpresise innlegg fant den omskolerte Start-spissen Niels Vorthoren mellom Ulfs stopperpar. Nederlenderen fluktet ballen i mål, bak en sjanseløs Sahlgren.

Start hadde egentlig grei kontroll på den første omgangen, men helt på tampen utlignet så Sandnes Ulf ut av ingenting. Kent Håvard Eriksen presset Gudmundur Kristjánsson til å gjøre en feil om lag 20 meter fra Starts mål. Eriksen sendte så ballen opp på Kjell Rune Sellin, som la ballen inn på tvers fra kanten av 16-meteren. Oddbjørn Skartun møtte ballen og satte den tilbake i hjørnet den kom fra.

– Vi får selvsagt en boost med det målet der rett før pause, som gjør at vi starter andre omgangen proppfulle av energi. Vi gjør noen taktiske grep, og legger om litt av løpene på topp da Start hadde funnet ut av angrepsrytmen vår. Det gjør at vi er mye bedre enn dem i andre omgang, og det er egentlig håpløst at vi ikke får med oss noe fra den kampen her, sier Sellin.

LES OGSÅ: Vant ellevill overtidsfest

Vil gjøre opp for seg mot Mjøndalen

Bengt Sæternes og de lyseblå gjorde justeringer i pausen, da andre omgang var nøyaktig motsatt av den første. De siste 45 minuttene var det Sandnes Ulf som hadde god kontroll bakover, mens det var Start som slet med å skape sjansene. Flere ganger leverte Roy Miljeteig gode gjennombruddspasninger, men både Oddbjørn Skartun og Kjell Rune Sellin bommet på enormt store muligheter.

Spesielt Sellins sjanse var gigantisk, og bedre føler ikke Ulf-toppscoreren seg av at Start avgjorde kampen mindre enn minuttet senere. Start presset fram en corner, som Sandnes Ulf ikke fikk klarert. Det endte med at Dennis Antwi fikk kranglet ballen i nettmaskene, og denne gangen klarte ikke Sandnes Ulf å svare på overtid.

– Det er veldig surt å tenke på at den sjansen ikke gikk inn, og at de scoret rett etterpå. Jeg skal selvfølgelig score der, og treffer jeg innenfor stengene er det jo mål. Men dessverre gikk den ikke inn, og for meg nå er det bare å se videre mot neste kamp og gjøre opp for meg ved å score der, sier han.

Dermed er det altså Start som kan gå i 17. mai-tog som ligaledere, mens Sandnes Ulf ligger på fjerdeplass. Tre poeng bak Start, og med Bodø/Glimt og Ranheim tre og to poeng foran seg på tabellen.

– Det er godt at vi har muligheten til å rette opp i det her med en ny kamp allerede på fredag. Mjøndalen er en tøff motstander, og spesielt på bortebane. Men spiller vi som vi gjør spesielt i den andre omgangen her har vi gode muligheter til å ta med oss alle tre poengene også der, forteller Ulfs toppscorer.

LES OGSÅ: Sellin på god vei mot sitt personlige mål