Martin Johnsrud Sundby (4) vant åpningsløpet. Her fra starten på det 60 kilometer lange løpet som gikk fra Ålgård. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sundby vant Blink-åpning

Martin Johnsrud Sundby rykket i siste kneika da han vant 60-kilometeren fra Ålgård til Sandnes under Blinkfestivalen onsdag. Petter Northug hang ikke med.

Etter om lag 45 av 60 kilometer dannet det seg en duo i tet på vei inn til gatene i Sandnes.

Forrige sesongs ener i verdenscupen, Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger var fremst etter å ha kvittet seg med finnen Iivo Niskanen én mil før mål.

Fikk meter

Inne i Sandnes sentrum gikk Sundby til i diagonal opp den siste kneika, og 32-åringen fikk de meterne han trengte for å vinne. Krüger ble nummer to, mens Niskanen tok tredjeplassen.

Petter Northug gikk også distansen, men klarte ikke blande seg inn i tetkampen.

Som normalt for Northug

Trener Stig Rune Kveen varslet imidlertid på forhånd at trønderen har fått gjort det han har planlagt av trening i sommer og gleder seg stort til å konkurrere igjen under Blinkfestivalen i Sandnes.

– Alt er egentlig som normalt. Han har vært frisk og rask, og vi har fått gjennomført det vi hadde planlagt av trening. Han er naturligvis ikke helt i toppform, men i god treningsform, sa Kveen til NTB før 60 kilometeren.

Russeren Sergej Ustjugov var også med på kjøret onsdag, men falt av etter de første spurtprisene var utdelt.

Astrid Øyre Slind vant dameklassen. Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer to.