Leder for studentorganisasjonen, Magne Bartlett, synes Folkens nye studentkonsept er en god idé. Konseptet «Folken spanderer» går ut på at studenter får gratis inngang på utvalgte konserter. Bartlett tror det kan få studentene til å benytte seg av kulturtilbudet i større grad enn de gjør i dag. FOTO: TONE HELENE OSKARSEN

Studentjubel for nytt Folken-tilbud

Studentleder Magne Bartlett ønsker det nye tilbudet «Folken spanderer» velkommen, og håper flere følger deres eksempel.

Nylig annonserte Folken at studenter nå får gratis inngang til en rekke konserter på studentersamfunnet. Magne Bartlett er leder i studentorganisasjonen Stor ved UiS, og han er storfornøyd med det nye tilbudet. 

– Det er veldig positivt både for studentene og Folken, sier Bartlett, som tror en slik ordning kan føre til at flere studenter velger å benytte seg av kulturtilbudet i byen, i tillegg at Folken får bedre fotfeste blant studentene. 

– Vi er i jevnlig dialog med både kommunen og politikere, og da nevner vi at vi ønsker mer studentvennlige priser og tilbud i byen, sier Bartlett, som tror det nye tilbudet kan gi studenter utenbys fra et bedre inntrykk av kulturlivet. 

– Jeg vet at mange til tider har følt at det ikke er så mye som er rettet mot studenter, sier Stor-lederen til RA, og sier han håper flere følger i Folkens fotspor. 

– Det meste koster penger, og det er det ikke alltid studentene har så mye av. Så jeg håper flere velger å gjøre noe lignende, sier han. 

Pirre nysgjerrigheten

Bookingsjef på Folken, Jesper Brodersen, sier de lenge har tenkt på konseptet, og at det passet bra å starte i forbindelse med studiestart.

– Det nye konseptet går ut på å pirre publikums nysgjerrighet, da vi ser at det ofte kan være vanskelig å ta en sjanse på band og artister de ikke kjenner så godt til fra før, sier Brodersen til RA. 

Senke terskelen

Han tror billettprisen ofte kan være avgjørende for om folk går på konsert eller ikke.

– Det mest nærliggende er å teste dette på studentene. Vi er tross alt Studentersamfunnet, sier han, og legger til at prosjektet testes ut i høst for å se om det slår an. 

Tradisjonelt sett får ikke videregåendeelever studentrabatt, men i «Folken spanderer» er også disse inkludert. 

– Det føltes feil å ikke inkludere dem i denne sammenhengen. Musikk er en viktig kunstform, og vi håper det er noen som blir hekta som følge av dette tilbudet, sier han.