Mathias Bringaker (20) har slitt med å finne scoringsformen i sesongoppkjøringen. Nå håper han å sikte inn målfoten i generalprøven mot Djurgården lørdag. Foto: Arne Birkemo

Stresser ikke over null scoringer

Mathias Bringaker (20) har ikke scoret i noen av treningskampene så langt. Nå håper han på forløsning i Stockholm i generalprøven mot Djurgården.

– Jeg synes ikke jeg har fått en veldig god start, da jeg ennå ikke har scoret mål i noen av treningskampene så langt. Men formen er på vei oppover. Det blir en skikkelig generalprøve mot Djurgården, sier Mathias Bringaker på vei inn i sikkerhetskontrollen på Stavanger lufthavn, Sola.

Scoret fem i fjor 

20-åringen hadde en finfin debutsesong i mørkeblått i fjor. Spisstalentet scoret fem mål.

– Det var en veldig kjekk og inspirerende sesong for meg. Jeg lærte mye, forteller Bringaker.

LES OGSÅ: Disse elleve er nærmest serielaget

Klokken 14.00 lørdag spiller Viking sin siste treningskamp før sesongåpningen borte mot Vålerenga 3. april. Spisstalentet håper på spilletid og scoring for å få opp selvtilliten.

– Som spiss er det jobben min å score mål. Jeg kjenner jo litt på det, men det er viktig å ikke stresse for mye. Jeg regner med at scoringen kommer, sier spissen.

– Det har også vært forandringer i klubben. Vi har fått ny hovedtrener, og vi har endret litt på formasjonen – nå spiller vi vanligvis 4-2-3-1. Det er mulig det har noe å si for min del, sier Bringaker.

Kjenner ikke press

– Føler du scoringspress?

– Press vil det alltid være. Fotball er en sport som får mye oppmerksomhet. Selv tenker jeg mest på utviklingen min. Som talent er det viktig for meg at utviklingen går i riktig retning og at jeg føler at jeg blir bedre og bedre hver dag, svarer 20-åringen.

LES OGSÅ: 13 prosent unna budsjettmålet

– Du scoret fem mål i fjor, hvilke forventninger har du i år?

– Målet er selvsagt å score enda flere, men et eksakt antall mål har jeg ikke satt meg, svarer Bringaker.

Får konkurranse

Jørpeland-karen vil mest sannsynlig få konkurranse av engelskfødte Kwesi Appiah (26), som også har seks landskamper for Ghana. Låneavtalen med Crystal Palace er nærmest i boks. Appiah viste hva han kan i treningskampen mot Ulf.

– Før den kampen hadde jeg ikke spilt kamp på 18 måneder. Nå er jeg enda sterkere og raskere, sier Appiah til RA. 

LES OGSÅ: Appiah ga klart svar