Strandli og Brun til VM-finale

Den norske lettvektsbåten med Are Strandli og Kristoffer Brun er fortsatt med i jakten på ny mesterskapsmedalje, etter å ha vunnet sin semifinale overlegent torsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

I den første av de to semifinalen i bulgarske Plovdiv torsdag var det Østerrike og Spania som var raskest de første meterne ut fra start. Ved passering 500 meter hadde Are Strandli og Kristoffer Brun tatt ledelsen, knepent foran Spania.

De neste 500 meterne var spanjolene og den norske båten kapp i kapp, og ved passering 1000 meter var det dødt løp, mens duoen hadde dratt fra Østerrike og New Zealand som lå på tredje og fjerde plass.

Like etter halvrodd løp koblet den norske lettvektsdobbelen inn noen ekstra krefter og dro sakte, men sikkert fra spanjolene. Ved passering 1500 meter ledet den norske båte med litt over sekundet, og fosset inn mot finaleplass.

De siste 500 meterne dro den norske båten bare mer og mer fra, og vant sitt semifinaleheat på 6.23,70.

Spanjolene fikk det tøft på slutten, og ble forbigått av båten fra New Zealand som tok andreplassen nesten tre sekunder bak Brun/Strandli med den spanske båten ytterligere sekundet bak der igjen.

Onsdag brukte den norske duoen 6.48,7, og semifinaleheatet var en klar forbedring av det vi så i kvartfinalen.

Finalen går av stabelen klokken 09.02 lørdag morgen.