Stavanger

Storhamar vant den første semifinalekampen

Oilers og Storhamar brakte sammen til den første duellen i årets semifinale. Bortelaget sjokkerte med 2-0 ledelse etter den første perioden, før CDA scoret to mål for å utligne ledelsen i midtperioden. Storhamar tok for tredje gang ledelsen fem minutter før slutt, og da klarte ikke Oilers å svare. Første stikk til Storhamar.

3.periode:

60.min: Da var kampen over, og Oilers gikk på et forsmedlig 3-2 tap for Storhamar. Bortelaget var best i førsteperiode, mens Oilers var best i 2. periode. Den siste periode var jevn, men Storhamar dro altså i land det første stikket.

58.min: Tommy Kristiansen får to minutter for slashing, til stor pipekonsert. To minutter og 30 sekunder igjen.

57.min: Kristian Forsberg kommer seg foran sin mann, og alene med keeper. Men kapteinen vipper pucken like til side for stolpen. Oilers med ny god skuddmulighet rett etterpå, men Östlund plukker frem en ny god redning. 3566 tilskuere ser et Oilers-lag som hiver alt fremover i sluttminuttene.

55.min: Storhamar går opp til 3-2 her med i underkant av seks minutter igjen å spille. Hampus Gustafsson rundlurer et par Oilers-spillere, og danser seg mot mål. Han får slengt avgårde et skudd, som Holm i utgangspunktet redder, men pucken sklir inn under beina hans. Der er Storhamar først på pucken, og får lirket pucken over mål til ny ledelse.

52.min: Oilers red av undertallet, da Daniel Rokseth ble utvist ganske greit. Ellers en mye mer jevnspilt tredje periode så langt.

47.min: Jacob Berglund kom alene mot Holm, prøvde seg på en dragning, men ble stoppet av en god Henrik Holm i Oilers-buret.

43.min: Lorentzen skyter i stolpen, og keeper Östlund blir liggende å sprelle på isen. Men ingen klarer å få den over målstreken.

41.min: Den tredje perioden er i gang, og spørsmålet er om Oilers fullfører snuoperasjonen eller om Storhamar kommer tilbake her.

2.periode:

40.min: Fem sekunder før slutt i midtperioden får Kissel nok en mulighet til å gi Oilers ledelsen, etter godt forarbeid av CDA og Soares. Men nok en gang går pucken rett i snaphansken til Östlund, som sørger for at det står 2-2 etter den andre perioden. En periode der Oilers var mye bedre foran mål, og spesielt de siste ti minuttene var hjemmelaget klart best. Storhamar begynte å rote litt mer med pucken, og Oilers kastet seg over bortelaget med alt de hadde. To gode avslutninger på returer gjør at CDA er tomålsscorer, og har muligens sendt Oilers mot første stikk her.

39.min: Der skal det være 3-2. Dan Kissel kommer alene med keeper, men klarer ikke overliste Östlund. En Storhamar-spiller holder på å sette pucken i eget nett på returen, men Östlund får avverget den og. Kjempesjanse for Oilers til å fullføre snuoperasjonen der.

36.min: MÅÅÅL. Christian Dahl-Andersen scorer igjen, og nok en gang på en retur. Veteranen har hentet opp Storhamars 2-0 ledelse på egenhånd her. Oilers legger trykk på Storhamar i overtall, og Kristian Forsberg er det som står for det opprinnelige skuddet denne gang. CDA får nok en gang lurt en retur fra rimelig skrå vinkel inn bak Östlund, og vi er like langt her i DNB Arena.

35.min: Storhamar får en utvisning, og det er Martin Rønnild som får den for interference. Oilers presser på for en utligning.

29.min: MÅÅÅÅL. 1-2. Christian Dahl-Andersen reduserer for Oilers. Josh Soares kommer seg mesterlig forbi på sin side, og finner Dennis Sveum som fyrer avgårde et farlig skudd like utenfor. Pucken faller rett til CDA, som fra skrå vinkel setter inn returen fra vantet. Oilers er for alvor med i kampen igjen.

23.min: Sertich misser et mottak, og Anders Gulliksen fyrer av øyeblikkelig. Holm redder imidlertid skuddet. Like etter får CDA alle tiders mulighet til å redusere, men det brennharde skuddet går rett på keeper fra god posisjon.

21.min: Da var midtperioden i gang, og det tar nøyaktig 15 sekunder før vi får periodens første utvisninger. Storhamars Hampus Gustafsson får to minutter for roughing, mens Dennis Sveum får to minutter for slashing.

1.periode:

20.min: Da var perioden over, og bortelaget går i garderoben med en 2-0 ledelse. Oilers har vært farlig frempå en rekke ganger, men ikke klart å utnytte sjansene sine. Det har bortelaget Storhamar gjort, og spesielt målet på straffe 15 sekunder før perioden var over smakte nok godt for dragene fra Hamar. En periode som har vært preget av mange utvisninger, og mye brudd i spillet. Oilers ikke ut av dette, men må utnytte mulighetene sine bedre i resten av kampen. Åpner midtperioden i overtall, og bør utnytte det. 15-12 i skuddstatistikken.

20.min: Like før pause får Magnus Haugen to minutter for hekting.Tommy Kristiansen lager så straffe, da Storhamar bryter og går rett i angrep.Kristiansen får to minutter, og Scott Hotham scorer på det påfølgende straffeslaget. 2-0 til Storhamar rett før pause der altså. Iskald og god straffe av Hotham.

19.min: Lars Løkken Østli får to minutter for slashing. God temperatur i kampen nå.

16.min: Cornet, Johannessen, Soares og Dennis Sveum har hatt greie skuddmuligheter, men Oilers klarte ikke å utnytte overtallet sitt denne gangen. Istedet ble det to minutter på Dan Kissel for tripping pluss to minutter for usportslig opptreden.

14.min: Storhamars Jacob Berglund får to minutter for slashing, og sekunder etterpå får Lars Løkken Østli to minutter for farefullt spill. Dermed har Oilers en mann, og Storhamar tre i den ganske så trange utvisningsboksen.

13.min: Både Dan Kissel og Hampus Gustafsson får to minutter for roughing. Så veldig soft ut, spør du meg.

13.min: Alexander Reichenberg får to muligheter til å overliste Holm, men verken det første skuddet eller skuddet på retur fra Oilers-keeperen går i mål. Storhamar i dytten nå etter målet.

11.min: 0-1. Lars Erik Hesbråten scorer dagens første mål i DNB Arena. Han får en kjempepasning av Martin Gran, kommer seg foran Larsen Mostue og setter pucken kontant i krysset bak Holm. Kjempescoring av bortelaget.

10.min: Etter ti minutter får vi den første slåsskampen, og ikke uventet er det Tommy Kristiansen som får to minutter for Oilers del. Magnus Eikrem Haugen soner de to minuttene for roughing for bortelaget.

8.min: Oilers er fulltallige, og rir av undertallet bra.

6.min: Josh Soares får to minutter for tripping, og Oilers får dagens første periode i undertall.

5.min: Lars Erik Hesbråten skyter, men Holm er med på notene.

3.min: Det har vært en frisk åpning fra hjemmelaget, som allerede har hatt to gode skudd på mål. Men verken Cornet eller Hoeffel klarte å overliste Östlund.

1.min: Kampen, og semifinaleserien mot Storhamar er i gang.

Oilers har fem strake seire mot Storhamar i år, og vant alle innbyrdes oppgjørene mot dragene i årets grunnserie. Det er også noe av grunnen til at serievinnerne valgte sin CHL-kollega i semifinaleserien.