Storhamar knuste Oilers som gikk på årets første hjemmetap

Oilers var i det gavmilde hjørnet fra start i dagens Halloween-kamp mot Storhamar og ga vekk to mål i den første perioden. Det ble for tøft for Oilers å hente opp igjen, og dermed tapte serielederen ganske så fortjent årets første hjemmekamp i DNB Arena.

Bilde 1 av 3

3.periode:

60.min: Der er kampen over og Storhamar vinner fullt fortjent, selv om bortelaget ikke skapte så altfor mange sjanser på egenhånd. Oilers var i det gavmilde hjørnet og har gitt vekk ihvertfall to, kanskje tre mål i dagens kamp. Da blir det tøft mot et godt Storhamar-lag, som forsvarte seg bra og utnyttet gavene de fikk.

60.min: 24 sekunder før slutt avrunder Oilers det hele med å ha for mange mann på isen. Svein Petter Falk-Larssen tar de to minuttene.

58.min: Ingen uttelling for Oilers i overtall, og heller ikke noen gode forsøk. Hjemmelaget har resignert litt i de siste minuttene her nå, og det blir sesongen første hjemmetap i DNB Arena.

56.min: Storhamar pådrar seg nok en utvisning, og det er Mikkel Søgaard som får den for krysstakling. 5-3 for Oilers nå.

55.min: Storhamars Martin Rønnild kjører inn i Ruben Smith, og får to minutter for interference. Keeperen blir liggende og får tilsyn, men kommer seg på beina igjen.

52.min: Anders Tangen Henriksen får to minutter for boarding.

49.min: MÅÅL. 1-5. Storhamar scorer i undertall, og det er Joakim Jensen som drar av det som er av Oilers-forsvarere og på det nærmeste punkterer kampen.

48.min: Eirik Skadsdammen får to minutters utvisning for å skyte pucken over vantet.

45.min: Oilers sliter med å skape sjanser i innledningen av denne tredje perioden, og Storhamar forsvarer seg relativt komfortabelt i øyeblikket.

41.min: Da var den tredje perioden i gang, og Oilers må hente inn tre mål for å unngå sesongens første hjemmetap.

2.periode:

40.min: Da var midtperioden over, og Oilers ligger under 4-1. Storhamar slår Oilers med deres egen oppskrift her, da målene til Storhamar kommer etter personlige feil fra Oilers i tillegg til returer fra keeper og stor trafikk foran målet. Oilers skaper gode nok sjanser, men klarer ikke å utnytte skuddene de får på mål. Storhamar har tross alt bare 13 skudd på mål i de to periodene så langt, men har scoret hele fire mål.

40.min: Storhamars Alexander Reichenberg får to minutters utvisning for tripping.

36.min: Storhamars Hampus Gustafsson blir liggende på isen etter en duell, og blir båret av banen og går rett i garderoben.

35.min: MÅÅÅL. 1-4. Storhamar scorer igjen. Nok en gang er det et langskudd, mye trafikk foran Ruben Smith og til sllutt er det Martin Rønnild som får pucken i mål. Storhamar slår Oilers med deres egne midler her.

30.min: Nytt knallskudd fra Kissel, men Östlund får reddet så vidt det er.

29.min: Anders Tangen Henriksen kommer alene med keeper, men bommer. Deretter blir det et lite minislagsmål på isen, men det blir fort oppløst.

28.min: Taklingene flyr utpå isen og Dennis Sveum blir liggende etter å ha blitt taklet bakfra. Kommer seg på beina og skyøter av isen.

25.min: MÅÅL. 1-3. Josh Soares gjør et nydelig forarbeid og sender pucken på tvers til Dan Kissel. Oilers poengkonge får en mulighet først som Östlund redder, så sender han pucken via en Storhamar-forsvarer og i mål.

25.min: Storhamars Joey Tenute pådrar seg to minutter for slashing.

24.min: MÅÅÅL. 0-3. Storhamar utnytter overtallsspillet til å score sitt tredje for dagen. Pucken ut til Lars Østli som skyter på Smith. Han gir retur og Martin Rønnild setter den i mål. Nå har Oilers virkelig en tøff oppgave foran seg.

23.min: Anders Tangen Henriksen fikk akkurat to minutter for hekting + 10 min for usportslig opptreden.

21.min: Midtperioden er i gang. VI har hatt noen tekniske problemer her i starten, men er i gang igjen.

1.periode:

20.min: Da var perioden ferdigspilt, og Oilers har vært i det gavmilde hjørnet. Bortelaget har nemlig scoret to ganger på sine fire skudd denne perioden, og begge målene har kommet etter gedigne tabber av Oilers. Hjemmelaget har vært brukbare fremover, men er ikke helt i hundre fremover heller. Så langt er det en tung aften for Oilers, men det er to perioder igjen og da må Oilers vise noe helt annet for å snu dette.

20.min: Van Guilder prøver seg på et skudd, men det går også utenfor. Lars Østli får så to minutter for krysstakling på Kissel.

19.min: Kissel rundlurer Storhamar-forsvaret, og får til en god avslutning. Dessverre for Oilers går den til side for mål.

17.min: MÅÅÅL. 0-2. Nok en personlig feil der av Oilers ga nytt baklengsmål. Denne gang er det Markus Søberg som prøvde seg på en tversover, men den ble snappet opp av Reichenberg. Han ga den direkte til Zettergren som overlistet Smith. Forferdelig av Oilers så langt.

15.min: Ingen scoring i overtallet for Oilers, til tross for et par brukbare forsøk.

13.min: Målscorer Reichenberg får dagens første utvisning, for en klassisk hekting.

7.min: MÅÅÅL. 0-1. Storhamar tar ledelsen etter en grusom feilpasning av Ruben Smith. Pucken triller sakte til Smith, som sender den rett til Alexander Reichenberg. Han setter fart på mot buret og banker den inn bak Smith.

7.min: Kristian Forsberg med et skudd fra skrått hold, men det går rett i fanget på Östlund.

5.min: Macualey med et skudd, men Östlund fanger den med snaphansken.

5.min: Det er hjemmelaget som har kommet best i gang i denne kampen, og fått ett skudd på mål. Men så langt ikke noe særlig å skrive hjem om.

1.min: Pucken er droppet og kampen er i gang. God stemning før kampstart i det som er et tilnærmet fullt DNB Arena. Det har ikke vært tilfelle i alle kampene tidligere i sesongen, så la oss håpe på en god kamp her fra begge lag.

Før kamp:

15 poeng har Storhamar tatt på årets første 15 kamper, og dermed har dragene bare Kongsvinger bak seg på tabellen. Begge lagene har skiftet trener før årets sesong, men ting har gått mye bedre for Pål Gulbrandsen enn de har gjort for Sjur Robert Nilsen.
– Storhamar er et mye bedre lag enn det tabellen tilsier. De har slitt mye med skader på sentrale spillere, men har spilt gradvis bedre hockey de siste kampene og er desperate etter en seier mot oss. Den desperasjonen må vi matche, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen før dagens kamp.
Christian Dahl-Andersen er fortsatt ute med betennelse, mens Petter Røste Fossen er langtidsskadet. Even Myreng Kjellesvik som fikk sin Oilers-debut sist er ikke med i dag, og det er ingen av Oilers andre unggutter heller bortsett fra Svein Petter Falk-Larssen og dermed mangler Oilers en spiller i fjerderekka.