Stor keepertabbe ga Brest seieren

Viking presset høyd og tok Brest på sengen de første 45 minuttene, og ledet fortjent til pause. Etter pause ble det tøffere for Viking, og etter Iven Austbøs keepertabbe klarte ikke Viking å hente seg inn igjen.

Følg RA Sporten på Facebook!

90.min: Der blåser dommer Svein Tore Sinnes av kampen og Brest går seirende ut av oppgjøret. Viking leverte en meget god første omgang, mens Brest var best i den andre omgangen. Iven Austbøs keepertabbe ble det som skilte lagene.

90.min: Viking prøver å sette inn en sluttspurt, men er litt for slurvete i avleveringene.

90.min: Der er det gått 90 minutter, og da har vi trolig et par-tre minutter igjen her.

85.min: Omlag fem minutter igjen av kampen nå. Viking prøver å presse inn en utligning, og har hevet seg igjen den siste halvdelen av denne omgangen.

76.min: Rolf Daniel Vikstøl kommer inn. Samuel Fridjonsson, som kom inn til pause, går av igjen. Fører til at Pereira går ut på kanten.

70.min: Dynamo Brest har vært det klart beste laget i denne omgangen, og har hevet seg kraftig etter pause. Bytyqi prøver seg med et par overstegsfinter og avslutter fra skrått hold, men skuddet går i nettveggen.

68.min: Laptseu holder på å tråkle seg gjennom Viking-forsvaret, men kommer ikke til avslutning. Det gjør en av hans lagkamerater, men Austbø redder til corner.

67.min: Axel Andresson sklir og legger ned en Brest-spiller midt på Vikings halvdel. Får gult kort.

68.min: MÅÅÅÅL. 1-2. Gigantisk keepertabbe av Iven Austbø. Corner fra Brest som går rett inn i feltet. Austbø prøver å være offensiv og bokse ballen unna, men bommer fullstendig. Det gjør at ballen ender opp bak Austbø og rett foran mål har Raman Yuzepchuk verdens enkleste jobb med å sette ballen i åpent mål.

60.min: Zymer Bytyqi får stjernetreff på et skudd fra like utenfor 16-meteren. Skuddet går rett på keeper, som får avverget.

60.min: Viljar Vevatne og Usman Sale går ut. Tommy Høiland og Axel Andresson kommer inn.

55.min: Dynamo Brest har startet andre omgang mye hvassere enn den første, og Viking-spillerne løper mer i mellom nå.

50.min: Ibrahimaj vender opp og setter fart på. Gir ballen til Fridjonsson på 20-22 meter. Islendinger lader skuddfoten, men skuddet blåser over.

48.min: MÅÅÅL. 1-1. Dynamo Brest utligner med et innlegg som lignet på Vikings ledermål. Ball inn fra kanten og Siarhei Kisliak fluktet ballen videre inn ned i hjørnet for Iven Austbø.

46.min: Vikings Usman Sale tar avspark, og vi er i gang igjen. Samuel  Fridjonsson erstatter Kristian Thorstvedt.

Første omgang:

45.min: Etter tre minutters overtid blåser Svein Tore Sinnes til pause. Viking har vært veldig gode de første 45 minuttene her, og leder fortjent. Et nydelig angrep av de mørkeblå, der Pereira legger inn til Ibrahimaj som setter ballen i mål. Viking har presset høyt, stått godt etter og vært veldig gode defensivt. Brest veldig omstendelige, men det er gledelig å se Viljar Vevatne tilbake. Kapteinen har vært meget god i denne omgangen.

45.min: Brest kommer på et angrep og får slått ballen inn i 16-meteren. Vevatne måker den ut. Kort corner som blir slått inn i feltet, men går såvidt over Laptseu. Austbø får slått ballen ut og sendt Zymer Bytyqi i gang på en kontring, men etter å ha løpt over halve banen får han en dårlig touch og ballen går ut til utspark for Brest.

40.min: Pereira prøver seg på en frekkis da Viking får frispark på kanten av 16-meteren. Alle venter et innlegg, men han prøver seg på nærmeste. Går nesten.

38.min: Thorstvedt får gult kort.

36.min: Viking får corner, og Bytyqi finner Thorstvedt inne i feltet. Men som med Ibrahimaj tidligere i omgangen sklir den ballen litt av pannen.

34.min: Dzianis Laptseu får tidenes klareste gule kort, da han meier ned Kristian Thorstvedt.

32.min: MÅÅÅÅL. 1-0. Viking tar ledelsen, og igjen er det Ylldren Ibrahimaj som scorer for Viking. Et glimrende angrep der Viking får ballen ut til Adrian Pereira som kommer på et meget godt løp. Legger ballen ut 45 grader og der triller Ibrahimaj ballen ned i hjørnet, Mønsterangrep.

30.min: Horribel igangsetting av Austbø. Prøver å kaste ballen til Sondre Bjørshol, men den ender hos en Brest-spiller. Får en stor mulighet med Austbø ute av mål, men skyter utenfor.

28.min: Det skjer ikke veldig mye utpå her nå. Viking forsvarer seg godt, og Brest er langt fra på samme nivå som Lokomotiv Moskva. De blåkledde har også vært sluverte i forsvar, men Viking har ikke vært flinke nok til å utnytte det så langt. Mye støttepasninger og sidelengs nå.

23.min: Vi har passert midtveis i denne første omgangen, og Viking har faktisk vært det beste laget her. Ylldren Ibrahimaj har hatt flere halvsjanser, og Viking har presset sine hviterussiske motstandere høyt og hardt. Det har ført til flere muligheter for kontringer, men foreløpig er det 0-0.

16.min: Dynamo Brest med dårlig kommunikasjon i forsvar igjen, og Usman Sale snapper ballen på femmeteren. Han prøver å finne Ibrahimaj foran mål, men flere Brest-spillere greier å komme seg i veien og det blir ingenting ut av det.

14.min: Austbø med en litt heldig inngripen, der han slår ballen rett i foten til en av Dynamos Brest spisser. Heldigvis for Austbø spretter ballen rett i armene på Austbø.

9.min: Brest slurver i forsvar. Først er det Sale som får muligheten, men prøver å sentre ut til Bytyqi i stedet for å angripe mål. Ender med kast til Brest, som Bytyqi får presset tilbake. Innlegget hans finner Ibrahimaj, men hans avslutning på første stolpe går over.

5.min: Zymer Bytyqi dribler seg ned mot dødlinjen og legger inn. Der er Ylldren Ibrahimaj høyest i feltet, men ikke høy nok. Sklir av pannen og Brest får avverget.

1.min: Der tar Brest avpsark, og kampen er i gang.

* Viking må gjøre et bytte før kamp, og det er Zlatko Tripic som må gi seg med en skade i ankelen. Den skaden fikk han i en duell med Amund Wichne, som spilte back på gårsdagens trening og som var litt hardhendt i duellen.

Før kamp:

Viking er straks ferdig med sitt andre opphold på Marbella, men før morgendagens hjemreise gjenstår det å måle krefter med Dynamo Brest. Det hviterussiske laget røk ut av tredje kvalifiseringsrunde til Europa League tidligere i vår med 1-4 mot kypriotiske Apollon, men slo tilbake ved å slå Bate Borisov over to kamper i den hviterussiske supercupfinalen for ti dager siden.

De mørkeblå startet tregt mot Aalesund, men fikk med seg en uavgjort etter en sterk opphenting til 2-2. Selv om Brest neppe er like sterke som Lokomotiv Moskva, som Viking møtte på forrige tur til Marbella blir det nok likevel en god test på den defensive strukturen Bjarne Berntsen og Viking higer etter.

Det blir en ny tøff kamp for oss mot god motstand. Brest vant nettopp den hviterussiske supercupen mot Bate Borisov, som er en gjenganger i Europa League og Champions League. Vi får testet ut det defensive igjen, og det er en utfordring vi gleder oss til, sier Berntsen før kampen.

Viljar Vevatne ligger an til å få sine første minutter siden han pådro seg en hamstringskade i fjor sommer, og er en av totalt sju endringer fra laget som spilte mot Aalesund. Usman Sale spiller blant annet fra start på topp, mens Tommy Høiland får seg en pust i bakken.

Disse starter for Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Tord Salte, Viljar Vevatne, Adrian Pereira – Lasse Berg Johnsen, Kristian Thorstvedt, Fredrik Torsteinbø – Zlatko Tripic, Usman Sale, Zymer Bytyqi.