Annonse
Aleksander Stokkebø har gode sjanser for å få plass på Stortinget for Rogaland Høyre.

Stokkebø går for Stortinget

Aleksander Stokkebø fikk ros av statsministeren og nye sko av Rogaland Høyre som takk for innsatsen.

Annonse
Rogalandsavis

Av: Ingunn Walderhaug

Etter over 2000 husbesøk belønnes Aleksander Stokkebø med nye sko fra Høyre – og trolig stortingsplass.

Erna Solberg takket for en god valgkamp da det viste seg at det lå an til borgerlig flertall på Stortinget mandag kveld. Det første navnet hun trakk fram var Aleksander Stokkebø (22) fra Stavanger.

– Han har gått på 2070 husbesøk og Rogaland Høyre har bestemt at de nå skal spandere sko på ham, slo statsministeren fast til jubel fra salen.

Nye sko i en ny hverdag

Og nye sko skal det bli. Aleksander Stokkebø må gjøre seg klar for en helt ny arbeids-hverdag.

Med en Høyre-oppslutning på 28,8 prosent i Rogaland lå han i går ettermiddag an til å ha sikret seg Høyres femte mandat til tinget, med et knapt overtak på Arbeiderpartiets Øystein Langholm Hansen.

Dette mandatet har per mandag morgen falt i Langholm Hansens favør. Men siden Bent Høie trolig fortsetter som statsråd, vil Stokkebø gå inn som vara.

Historiske resultater

– Jeg har både troen og håpet, sier Høyres tredjekandidat fra Rogaland, Sveinung Stensland om hvor vidt Stokkebø kommer inn på Stortinget.

– Vi har gjort et kjempegodt valg, og jeg tror ikke det har skjedd før at ett parti har fått fem representanter på tinget fra Rogaland, fortsetter han.

Stensland vil ikke henge seg opp i det faktum at Høyre faktisk har fått færre stemmer i Rogaland ved dette valget enn i 2013.

– Det er bare sånn det er, sier han.

Borgerlig flertall viktigst

– Jeg er selvsagt spent. Men om det blir borgerlig flertall og Bent Høie fortsetter som helseminister, så rykker jeg opp på fjerdeplass, forteller Stokkebø selv.

Han møter RA, opplagt og optimistisk, for å prøve nye sko. Da statsministeren valgte å trekke ham fram som et eksempel på den virkelig harde og gode innsatsen Høyre-folket har gjort i valgkampen, ble han både overrasket og motivert.

– Det var stilig og stort, sier han med et stort smil. 

Han vil ikke ta noe for gitt, men har planene for Stortinget klare.

– Det er i utdanningskomiteen jeg helst vil sitte. Nå sitter jeg i opplæringsutvalget her hjemme, så det hadde utvilsomt vært spennende, sier Stokkebø.

Vil ikke forlate Stavanger

Gårsdagen brukte han på intervjuer og forsøkte å svare på alle tilbakemeldingene han hadde fått siden mandagens resultater. Så vil han senke skuldrene på familiemiddag.

– Vi har jobbet hardt helt opp mot målstreken. Resultatene viser at folk ser at våre løsninger fungerer. Optimismen er på vei tilbake, flere er i arbeid, men fremdeles er det en stor jobb å gjøre. Den jobben gleder jeg meg til å ta fatt på, sier han.

For Stokkebø har jobbet hardt. 2070 husbesøk innebærer at han har banket på flere hundre dører hver gang han har vært ute. Men den hektiske hverdagen som venter, om han kommer inn på Stortinget, gleder han seg til.

– Jeg skal pendle mellom Oslo og Stavanger. Det er viktig å ha bakkekontakt og følge med på hva som skjer her hjemme, avslutter han.

 

 

Annonse