Henrik Holm hadde en tøff dag på jobben mot Stjernen, og mener Oilers må skru til mye mer i det defensive spillet om laget skal vinne titler denne sesongen. Foto: Andrew Halseid Budd.

Stjernen utsatte gullfesten: – Vinner ingenting om vi spiller sånn

Med seier over Stjernen kunne Oilers feiret seriegull med ett poeng borte mot Storhamar tirsdag. En eventuell gullfeiring har nå blitt utsatt til hjemmeoppgjøret mot Kongsvinger etter Stjernens andre strake mot Oilers.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at Oilers knuste Stjernen 6-1 i sesongen første kamp, har laget fra Fredrikstad vist seg vanskelig å slå for Oilers. Kampen før det her endte med 2-4 tap på hjemmebane, og også i kveldens kamp ga Stjernen god kamp. Hjemmelaget var det beste laget fra start, og hadde med seg en fortjent ledelse til pause. Etter det snur Oilers kampen på mesterlig vis i midtperioden, bare for å invitere Stjernen inn igjen i kampen med to mål på to minutter.

Jeg synes vi varierer veldig i prestasjonene i dag. Vi starter greit, men så blir det veldig tamt ut over i den første perioden. I den andre perioden er vi kvikkere og rappere, får pucken bak Stjernen-spillerne og gjør en helt ok periode frem til de siste to minuttene. Etter at vi har skaffet oss et forsprang blir vi litt for fornøyde med oss selv og slipper dem til ut av ingenting, forteller Oilers-trener Pål Gulbrandsen til RA.

LES OGSÅ: Stjernen sjokkerte Oilers og vant 5-3

Solberg-flikk satte Holm ut av spill

Marcus Bryhnisveens to mål på tampen av midtperioden sørget ikke bare for at han ble hjemmelagets beste, men også for at hjemmelaget ikke ga opp håpet om seier.

– Vi slipper oss for mye ned, og på det første målet de får de fyrt avgårde en puck som går rett i mål. På det andre målet taper vi en droppsituasjon der vi ikke er skarpe nok, og vi er rett og slett ikke på hele veien ut og slipper dem inn igjen i kampen. På det tidspunktet synes jeg vi har god kontroll, og det er fryktelig unødvendig av oss, sier Gulbrandsen.

Likevel var det uavgjort og 3-3 ut til den tredje omgangen, men der de fleste trodde og regnet med at Oilers skulle male Stjernen i senk, skjedde det som skulle avgjøre kampen. Markus Karlsson lempet pucken fra egen sone, og sekunder senere la den i nettmaskene bak en forfjamset Henrik Holm.

– Det som skjedde var at Karlsson kom inn på skrått fra sin egen sone, og la pucken mot mål. Pucken var på vei langt utenfor slik at jeg skled mot det hjørnet av målet for å ta av vinkelen og komme ned i rundvantet for å møte pucken. Samtidig prøver Henrik Solberg å ta ned pucken for å få spillet raskere i gang, eller å gjøre det enklere for meg, men i stedet for å fange pucken gikk den via armen hans og i motsatt hjørne for meg. For min del blir det vanskelig å reagere når noe sånt skjer, men det er klart at det er en veldig uheldig situasjon, forteller Holm.

LES OGSÅ: Hyllet Kong Henrik etter Lørenskog-seier

– Vinner ingenting om vi spiller sånn

På det tidspunktet var det åtte minutter igjen av kampen, men det forventede stormløpet mot Stjernen-målet kom heller aldri. Hjemmelaget hadde grei kontroll og presset faktisk like mye på for 5-3 som Oilers gjorde for utligning. Eric Nystrom kom utrolig nære da målscorer Karlsson reddet på streken, men i stedet for utligning endte det med 5-3 i åpent bur.

– Det er en veldig svak kamp av oss, og vi fortsetter å slippe til 30-40 skudd i mot i hver kamp. Vi må skru til og gjøre det mye vanskeligere å skyte på oss før vi kommer til sluttspillet, for hvis vi spiller som vi gjør i dag kommer vi ikke til å vinne noen titler denne sesongen, sier Holm.

Gulbrandsen synes laget hans var flate gjennom store deler av kampen, og mener de har mye å rette på hvis de skal få med seg noe fra Hamar på tirsdag.

– Jeg synes Stjernen fikk satt kampbildet med å spille enkelt ut av sin egen sone, og at de fikk kontre altfor enkelt på oss. Våre løsninger og valg med pucken setter oss i dårlige situasjoner, og vi må lære oss å spille mye enklere og spille helt ut ordentlig hardt i samtlige 60 minutter. Vi blir hakkende mye i egen sone når vi skal forsvare oss også, så vi må opp på et helt annet nivå mot Storhamar, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Debutantshow sikret Oilers nærmest gullet

Kan vinne seriegull på hjemmebane

Fra å kunne feire seriegullet i CC Amfi med seier over Stjernen og Storhamar, trenger nå Oilers en seier mot de blågule dragene for å kunne feire seriegullet hjemme mot Kongsvinger i den første av de to hjemmekampene som avslutter sesongen.

– Det blir mange hviser vi skal tenke sånn, så jeg tror det beste for oss fortsatt er å ta en kamp av gangen. Vi ønsker å vinne hver kamp, og er skuffet hvis vi ikke vinner. Vi skal nå først spille den kampen på Hamar, så får vi se hva som er situasjonen etter det, sier Gulbrandsen.

Holm sier at det for dem ikke spiller noen rolle at de nå kan bli seriemestere på hjemmebane, i stedet for på Hamar.

– For oss spiller det ingen rolle hvor vi vinner ligaen. Det er selvfølgelig kjekt å vinne ligaen på hjemmebane foran egne fans, men i fjor vant vi ligaen på Jordal Amfi og det var utrolig kult det og. Vi trenger fire poeng for å sikre ligamesterskapet nå, og det skal vi klare, forteller Holm.

LES OGSÅ: Oilers U20-lag nærmer seg seriemesterskapet