Da dette bildet ble tatt, stjal frekke tyver sykkelen til Venstres Per A. Thorbjørnsen og pc-en til fotografen. Foto: Stavanger Venstre

Stjal Venstre-politikers sykkel mens han delte ut brosjyrer

– Utrolig irriterende, sier Per A. Thorbjørnsen om det frekke tyveriet i Stavanger sentrum onsdag morgen.

– Det er utrolig frekt, irriterende og surt, sier Per A. Thorbjørnsen til RA. 

Venstre-politikeren var sammen med ni andre fra partiet på plass i Klubbgata i Stavanger for å dele ut valgkampmateriell onsdag morgen.

Venstre-gjengen var i området fra klokken 07.00 til klokken 08.00

– Vi rigger oss til og jeg låser sykkelen. Vi setter fra oss noen sekker ved sykkelen og går i gang med å dele ut Venstre-brosjyrer til morgenfriske Stavanger-innbyggere.

Stjal sykkel og pc

 Da de returnerte til benken var sykkel og sekker stjålet.

– At det er mulig! Mens fotografen tar bilde, og vi er ti stykker i området, så er altså noen så frekke, sier Thorbjørnsen oppgitt.

Tilbake ved benken, ved Dressmann i Klubbgata, stod en eldre sykkel hensatt, mens låsen Thorbjørnsen hadde brukt lå igjen avklippet.

– Noen har altså sett sitt snitt til bytte modell, og har samtidig tatt med seg en sekk med en pc i, sier han og fortsetter:

– Men Venstre-brosjyrene lot de ligge, før han ler oppgitt.

Anmeldt

Thorbjørnsen forteller at tyveriet er anmeldt. Han er oppgitt over at sykkel og utstyr ikke fikk stå i fred.

– Jeg håpet i det lengste at det var noen politiske motstandere som spilte oss et puss, og at sykkelen ville dukke opp igjen, men det gjorde den ikke, spøker han, før han blir litt mer alvorspreget:

– Dessverre er ikke dette en unik hendelse, men noe som skjer nærmest daglig. Og det er ikke bra, sier Venstre-politikeren, og skryter av oppfølgingen han fikk av politiet.