Vikings trenerduo Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim har hatt en god oppkjøring. – Alle spillerne skal ha fått nok minutter i beina, og det viktigste nå er å få tilbake de som sliter med småskader, sier Aarsheim. Foto: Carina Johansen

Sterk start for Vikings trenerduo

Ian Burchnall sier selv at han ikke bryr seg om resultatene i oppkjøringen, men tallenes tale er likevel lystig lesing for briten så langt i 2017. Viking har ikke tatt flere «poeng» i sesongoppkjøringen siden 2010.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med lørdagens siste treningskamp mot Djurgården har Viking spilt ti treningskamper i årets oppkjøring. Det er flere enn de siste årene, og med «poeng» mot Djurgården blir årets oppkjøring den beste poengmessig de siste syv årene.

– Treningskamper er treningskamper. Resultatene der betyr ingenting, da det ikke blir delt ut poeng. For oss er det viktigere å se på prestasjonene bak resultatene, og der har det vært noen gode og noen ikke fullt så gode prestasjoner. Men selvsagt er det positivt å ta med seg gode opplevelser og vanen det er ikke å tape kamper inn i sesongstarten, sier Viking-trener Ian Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Appiah ga klart svar

Læreprosessen viktigst

Han og assistent Bjarte Lunde Aarsheim er fornøyd med lærekurven så langt i oppkjøringen.

– Vi har lært mye om spillerne, hvem som kan spille hvor og hvilke kombinasjoner som fungerer bra og ikke fullt så bra. Vi har en tynn tropp, men vi har spillere som kan spille i flere posisjoner og som kan skape konkurranse på flere plasser, sier Aarsheim og fortsetter:

– Vi har spilt mot forskjellige type lag og fått prøvd oss mot ulike spillestiler. Både lag som har ligget lavt, som har krevd stor bevegelse for å skape gjennombrudd og sjanser, lag som har straffet oss hardt fordi vi har stått for høyt og lag som vi har møtt med mer variert presshøyde for å jobbe med gjenvinning høyt i banen, sier «Batty».

Trenerduoen mener laget kan bedre enn de har vist i oppkjøringen, og at det er en vei å gå før de er det de ønsker å være.

– Det viktigste vi gjør er å ta lærdom fra kampene vi spiller og bruke det gjennom uken for å bli bedre neste uke. Den prosessen er det viktigste for meg. Ikke bare i oppkjøringen, men også i sesongen, da vi fortsatt kommer til å ha mye å justere på etter Vålerenga-kampen som vi må jobbe med inn mot Tromsø og Aalesund senere i uken, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Disse elleve er nærmest serielaget

– Seriestarten en skandale

Briten mener det er en liten skandale at Viking er satt opp med tre kamper på seks dager.

– Hvis du ser på sesongstarten til flere av de andre lagene, får mange av dem mer tid mellom kampene, så vi får i hvert fall ikke noe hjelp fra noen. Jeg synes oppsettet er litt flaut, men sånn blir det gjerne når TV-kamper er viktigere enn å ta vare på spillerne, sier han.

Mot Djurgården får Viking en siste sjanse til å teste ut ulike ting, og den sjansen kommer Burchnall og «Batty» til å ta.

– Siden Samuel ikke spiller, Karol og Julian er på landslagssamling og vi vil bruke muligheten til å gi spillerne de minuttene de trenger, så kommer det ikke til å være serielaget vi sender ut mot Djurgården. Vi kommer neppe til å stille med det samme laget i de tre kampene den første uken heller, så serielaget i år blir mer de 15-16-17-18 enn bare de 11 som starter fra kamp til kamp, sier briten.

LES OGSÅ: Endelig et dødballmål for Viking

Appiah på leilighetsjakt

Samuel Adegbenro reiser ikke til Sverige med Viking for å møte Djurgården. Klubben ønsker ikke å ta noen sjanser med stjernespilleren før sesongstart.

– Sånn det ligger an nå blir ikke Samuel med til Sverige. Han nærmer seg, og jeg er ganske sikker på at han blir klar til seriestart, sier Viking-assistent Bjarte Lunde Aarsheim.

Han forteller at også trioen Rasmus Martinsen, Steffen Ernemann og Tor André Skimmeland Aasheim snart er klare.

– Både Rasmus og Tor trente uten problemer fredag, og er snart tilbake. Det samme er Steffen, og jeg tror alle blir skadefrie til åpningskampen.

Kwesi Appiahs låneovergang til Viking rykker for øvrig stadig nærmere. Mandag var Appiah og Viking på leilighetsjakt, selv om avtalen med Crystal Palace ikke er fullført for den ghanesiske landslagsspilleren.

– Vi var ute for å se på et par-tre leiligheter for Kwesi, slik at han i hvert fall ikke trenger å tenke på det. Avtalen er fortsatt ikke i boks, da det er mange små ting som vi fortsatt må få på plass. Men det var det samme for Michael Ledger, så selv om avtalen ikke er ferdig ennå, prøver vi å få unna det vi må gjøre på vår side før overgangsfristen går ut, sier Viking-trener Ian Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Appiah-lån på det nærmeste i boks