Sola GK (bildet) kan slås sammen med Solastranden GK torsdag. FOTO: LARS IDAR WAAGE

Stemmer over golfgigant

Torsdag skal medlemmene i Sola GK og Solastranden avgjøre om de vil slås sammen til distriktets største idrettslag med rundt 2100 medlemmer.

Følg RA Sporten på Facebook!

De to golfklubbene er nå i en prosess med å fusjonere. Dersom det skal bli en realitet må to tredjedeler av medlemmene begge steder si ja under ekstraordinære årsmøter kveld.

– Det er i så fall første gang i Norge at to golfklubber slår seg sammen på denne måten. Såvidt vi vet har det skjedd to ganger i Sverige, sier markedssjef Arild Gjerde i Sola GK til RA.

Den nye klubben vil hete Sola GK.

LES OGSÅ: Misset Challenge Tour-kortet etter drama

2100 medlemmer

Om det blir sammenslåing vil klubben få rundt 2100 medlemmer. De vil da seile opp som den største idrettsklubben her i distriktet. Madla svømmeklubb har i følge idrettsrådet vært størst i Stavanger de siste årene.
– Vi tror dette vil bli bra og vi tror dette er riktig vei å gå. Tilbakemeldingene fra de aktive er også gode, sier Gjerde til RA.

Ved en sammenslåing vil medlemmene kunne velge. Sola har nå en 18-hullsbane og én nihullsbane. Solastranden har 18 hull. 

Inntektspotensialet og lønnsomhet anses også som større og sikrere samlet.

De lokale golfklubbene har slitt mer med både økonomi og synkende medlemsmasse de siste årene. Både oljekrise, generell nedgang i golfinteresse og dårlig vær har nok spilt inn.

SE OGSÅ: Sjekk Stavanger-golfernes lagstraff

Stordriftsfordeler

Styrene i de to klubbene ser store fordeler ved en sammenslåing av klubbene. Dette går både på den økonomiske tryggheten og stabiliteten ved en så stor medlemsmasse – og åpenbare stordriftsfordeler.

Håpet er også at det kan generere flere samarbeidsavtaler – blant annet mot bedriftsmarkedet.

Man vil også kunne benytte hverandres maskinparker på driften og spare penger her.