Norges Cycleforbund valgte å ikke anmelde forholdet da Susanne Andersen ble påkjørt av en politimann under sykkel-VM i Qatar. Her fra medaljeutdelingen etter fellesstarten hvor Andersen ble nummer 3. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

– Stavanger-syklist påkjørt av politimann

Under sykkel-VM i Qatar i forrige måned ble Susanne Andersen (18) påkjørt bakfra av en bil. Det sykkelforbundet ikke gikk ut med var at sjåføren var en uniformert politimann.

Det er TV 2 Sporten som omtaler saken. Stortalentet Susanne Andersen fra Stavanger Sykleklubb var på vei til hotellet på sykkel etter å ha kjørt VM-tempo. Fellesstarten var bare fire dager unna.

Full uniform

Norges Cykleforbund (NCF) valgte ikke å gå ut med var at sjåføren var i full uniform. Landslagssjef Carl Erik Pedersen tok bilde av både sjåføren og registreringsnummeret på bilen, ifølge Procycling.no.

Etter ulykken var sportssjef Hans Falk i kontakt med den svenske ambassaden i Qatar. Rådet derfra var å ikke anmelde saken.

– Vi ble oppfordret til ikke å politianmelde saken og ble fortalt at vi da ikke ville komme ut av landet. Vi syntes det var best at Susanne kom seg hjem igjen, sier Falk til TV 2 Sporten.

Regelverket skal være slik at dersom man har en uoppgjort sak med myndighetene får man ikke forlate landet.

– Med vilje

Falk mener at politimannen kjørte på Susanne Andersen med vilje.

– Jeg kan ikke si det helt sikkert. Men det var ingen bremsesport, og han var uten empati. I stedet fyrte han seg opp en røyk og pratet i telefonen uten å bry seg om jenta som lå på bakken og skrek, sier Falk til TV 2 Sporten.