Dette minnet om Morten Mølster er satt opp på Kulturhuset på Sølvberget.

Stavanger sørger

Den kjente gitaristen og reklamemannen Morten Mølster døde av hjertestans i går kveld. Morten Abel sier han har mistet sin beste venn.

Morten Mølster er først og fremst kjent som en av Norges aller fremste gitarister, blant annet som et sentralt medlem i The September When. Han var også en kjent skikkelse i Stavangers næringsliv, nå sist som daglig leder i reklamebyrået Oktan Stavanger.

Morten Abel skriver på sin Facebook-side at han har mistet sin beste venn.

«Morten var en veldig viktig venn for veldig mange. En sentral person i musikk- og kulturlivet i Stavanger. Jeg har mistet min beste venn og kollega gjennom mange år. I dag går tankene våre til familien hans, dette var ufattelig trist og tragisk.»

Også de ansatte i Oktan Stavanger uttrykker sine følelser etter dødsfallet, de sier at en vegg er borte.

- Det var med sjokk og vantro vi i Oktan Stavanger i dag fikk vite at vår gode og høyst respekterte venn og sjef Morten ikke er blant oss mer. Det blir ufattelig tungt å bære. Som daglig leder har han vært en positiv drivkraft og inspirerende og kunnskapsrikt muntrasjonsråd. Våre tanker og dype medfølelse går til Mortens familie og mange venner.

Stavanger symfoniorkester Tidligere har Mølster vært direktør i Stavanger symfoniorkester, det siste året var han styreleder i SSO.

Trude Marit Risnes, administrerende direktør i SSO, sier deres tanker går til den nærmeste familien.

- Vi er i sjokk etter å ha mottatt den triste beskjeden. Våre tanker går til Mortens nærmeste familie. Morten Mølster har vært en enorm kraft for musikklivet i regionen, og hans engasjement for symfoniorkesteret viser bredden i hans musikkliv, sier hun.

Morten Mølster var styreleder i SSO siden april 2012 og var direktør for orkesteret i perioden 1. august 1999 til 31. august 2000.

Morten Mølster deltok på SSOs nyttårskonsert sist fredag, der han delte ut Steensland-stipendet til cellist Liv Opdal.

Mølster var også medlem av SR-Banks talentsutviklingsprogram Genialt sammen med en rekke andre nærings- og kulturpersonligheter.

Svømmer I ungdommen var Morten Mølster en meget habil svømmer og har i hele sitt liv vært opptatt av å holde seg i form. Den siste tiden tilbrakte han mye tid i utebassenget på Gamlingen, og det var etter en treningsøkt der han fikk et illebefinnende og døde.

Morten Mølster ble 50 år. Han etterlater seg kona Trude og deres tre barn.