Stavanger-roer med knallsterk 2. plass

Kristoffer Brun og Stavanger-roeren Are Strandli løftet seg flere hakk og rodde inn til 2.-plass i lettvekt dobbeltsculler under verdenscupen i roing i Linz søndag.

Nordmennene ble klokket inn til 6.24,45, og ble kun slått slått av den italienske båten. Stefano Oppo og Pietro Ruta ledet løpet fra start til mål og fikk tiden 6.22,71.

Ved passering 500 meter var Norge 74 hundredeler bak, og halvveis var det 1,29 sekunder opp. 500 meter før mål var avstanden 1,87 sekunder og i mål 1,64 sekunder.

Belgia var 1,4 sekunder bak Norge på 3.-plass.

Norges Kristoffer Brun sa til roing.no at han og makkeren Are Strandli hadde gjennomført et flott løp. Det var en knapp båtlengde opp til vinnerne Italia.

- Vi rotet litt med takten, og vi var litt sene til innveiing, og vi var litt usikre på hvordan det ville gå. I løp mot Italia, Belgia og de andre vet vi at det alltid blir tett i teten, sa Brun.

Norge rodde inn til 6.18,80 da de vant lørdagens semifinaleheat. Italia vant det andre semifinaleheatet med en tid som da var 4,3 sekunder svakere enn det Brun/Strandli oppnådde.

Men i roing er det ikke lett å sammenliugne tider fra heat til heat og fra dag til dag, og i Linz har det for eksempel vært svært variable vindforhold helgen igjennom.

I den første verdenscuphelgen tidlig i juni kom Kristoffer Brun og Are Strandli på 6.- og sisteplass i A-finalen. Den finalen ble vunnet av Litauen. Båten fra Litauen var ikke med denne helgen.

I A-finalen i mennenes singlesculler rodde Kjetil Borch inn til 4.-plass med tiden 5.51,69. New Zealands Robert Manson vant med 6.44,96. Tyskerne Tim Ole Naske (6.46,20) pg Oliver Ziedler (6.47,27) ble nummer to og tre.