Annonse
Stavanger hockeys Ernst Falch frir til nabokommunene for å få mer treningstid på isen. Foto: Per Thime

Stavanger-hockeyens far frir til nabokommunene

Han har viet store deler av livet til ishockey. Ernst Falch i Stavanger Hockey ser at det er trangt om plassen på byens fem isflater. Nå frir han til nabokommunene.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi i Stavanger Hockey teller snart 1500 spillere. Vi har vokst og blir stadig større. Det fører til utfordringer for hele klubben, sier Falch til RA.

Det er nemlig ikke mange årene siden Stavanger hadde to ishaller. Da DNB Arena ble bygget ble samtidig Siddishallen modernisert og det kom også ny hall. Siden da har interessen for å spille ishockey nærmest eksplodert i byen, samt i andre nærliggende kommuner.

– Vi har i vår klubb spillere fra flere nabokommuner. Sandnes, Sola, Randaberg, Rennesøy og Finnøy for å nevne noen. Vi er en stor klubb, og kanskje for store til å gi alle et skikkelig godt tilbud, forteller han.

Frir til naboene

På Østlandet trener lagene på is halvannen time. Det er ikke tilfelle her i byen.

– Vi er så mange at vi ikke har mer enn 50 minutter til rådighet på isen. I forkant skal spillerne ta på utstyr og varme opp. Vi har faktisk for få ishaller her i byen, sier han.

Derfor sender Falch nå ut et slags nabovarsel. Det er behov for flere ishaller.

– Jeg ser for meg at det kunne vært muligheter for en hall for eksempel i området Hundvåg/Buøy. Blir det bomstasjon på Bybrua vil det for mange familier bli dyrt å kjøre sine barn til trening flere ganger i uken.

Rundt 20–30 millioner kroner

I tillegg til bydelshaller ser han også videre.

– Vi har jo spillere i dag fra andre kommuner. Vår nedslagsområde er spillere som tar seg hit på rundt 40 minutter. Da når vi mange. Randaberg og Sola er kommuner som vi har flere spillere fra. Jeg er ikke i tvil om at nye ishaller i disse to kommunene hadde vært en god løsning. Det hadde ikke vært problem med å fylle hallene med aktivitet hele dagen, fortsetter han.

I Norge er det i underkant av 40 ishaller, behovet er svært mye større.

– Det burde vært flere haller, og her på Vestlandet er behovet stort. Vi snakker ikke om at det som bygges skal være superhaller, men haller man kan trene og spille kamper i. Det er godt mulig å få bygget en hall som er godkjent til mellom 20 og 30 millioner kroner. Inne i denne summen skal vi også huske på at det er tippemidler å hente.

Håper på positivitet

Falch håper at nabokommuner kommer på banen og ser at dette er positivt.

– Ja, ingenting hadde vært bedre enn det. Jeg vet at de i Stavanger sier det er langt fram i tid når det gjelder ny hall, men vi vokser fort og noe bør gjøres. Hadde vi fått en dialog med våre nabokommuner Sandnes, Sola og Randaberg hadde det vært bra. Haller i området Lura, Åsenhallen og Randaberg Arena hadde vært et kjempeløft for hockeyen. Jeg håper noen fanger opp pucken og tar dette med seg, sier Falch til RA.

LES OGSÅ: Hafrsfjord Kings jobber med å bygge egen hall

 

Annonse