Annonse
Stavanger har fortsatt høyeste kvadratmeterpris på nye boliger på Vestlandet. Foto: Lasse Hansen

Stavanger fortsatt dyrest på Vestlandet

Men salget av nye boliger har vært svakt i sommer, ifølge fersk rapport.

Annonse
Rogalandsavis

Rapporten ECON Nye boliger for fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordana viser at det har blitt registrert salg av 365 nye boliger på Vestlandet siden midten av juni.

– Dette er 32 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode og 16 prosent færre enn samme periode i fjor. Salget var svakt over hele Vestlandet, også i Bergen, heter det i rapporten.

Salget siden juni utgjør kun ti prosent av boligene som har vært til salgs i perioden., noe som er fire prosentpoeng lavere enn forrige tomånedersperiode, og to prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor. 

LES OGSÅ: Stavanger med sterkere utvikling enn resten

Høyest kvadratmeterpris

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i rapportens database for Vestlandet er nå 45.100 kroner. Det er én prosent høyere enn i fjor.

– Prisen er høyest i Stavanger med 57.300 kroner. Rogaland utenom Stavanger og Sandnes lå lavest med 36.700 kroner.

På tellingstidspunktet i midten av august var det 3250 usolgte boliger på Vestlandet. Ved forrige publisering i midten av juni var 3345 boliger usolgte.

– Beholdningen av usolgte boliger har altså gått ned, til tross for svakt salg. Nedgangen skyldes at kun 270 nye boliger er lagt ut for salg siden sist, mens 365 er solgt.

LES OGSÅ: – Flere optimister i Stavanger-regionen

Annonse