Stavanger-arrangementet Norway Chess er utsatt

Sjakkturneringen flyttes fra juni til oktober.

Følg RA Sporten på Facebook!

Turneringen som skulle ha foregått mellom 1.-13. juni, er omberammet til 3.-17. oktober. Turneringen vil sannsynligvis foregå i sin helhet på samme sted.

LES OGSÅ: Dette gjør bankene for idretten og idrettsfamilier i krisetider

– Norway Chess er et internasjonalt arrangement med spillere og stab som kommer tilreisende fra over ti ulike land. Usikkerhetsmomentet rundt oss nå gjør det svært vanskelig for oss som arrangør å få den fremdriften i planleggingen vi behøver. Videre er det høyst usikkert hvordan tilværelsen vil være i juni og hvilke konsekvenser det vil få for turneringen.

LES OGSÅ: Nå permitteres også spillere, trenere og støtteaparat i Viking

I pressemeldingen heter det videre at arrangøren har vurdert ulike alternativer.

- Vi er svært fornøyd med å ha kommet fram til en ny dato for turneringen etter klareringer med FIDE (Verdens Sjakkforbund), spillere, hotell, TV 2 og våre største samarbeidspartnere.

LES OGSÅ: Viking-stopper koronasmittet

Arrangøren håper at de i samme periode kan avholde sin åpne turnering, skolesjakkturneringen og øvrige arrangementer, med forbehold om mulige endringer i koronapandemiens struktur.

Magnus Carlsen vant turneringen i fjor. Norway Chess ble spilt med et nytt poengsystem. En seier ga to poeng. Ved remis ble det gitt 0,5 poeng til begge spillerne, pluss ett ekstrapoeng til den som vant i armageddonpartiet.