Styret i Stavanger Ap vil ha LOs distriktssekretær Øystein Langholm Hansen på fjerdeplass på Rogaland Arbeiderpartis stortingsliste. Foto: Carina Johansen

Stavanger Ap vil ha LO-Hansen

LOs kandidat til Rogaland Arbeiderpartis stortingsliste får støtte av styret i Stavanger Ap.

Slik ser forslaget fra styret i Stavanger Ap ut, opplyser leder Jone Laursen til RA:

    Hadia Tajik (Sandnes, 33 år)
    Torstein Tvedt Solberg, (Stavanger, 31 år)
    Hege Haukeland Liadal (Haugesund, 43 år)
    Øystein Langholm Hansen (LO/Stavanger, 59 år)
    Julia Wong, (AUF, Sandnes, 21 år)
    Tom Kalsås, (Gjesdal, 30 år)

Det betyr altså at Stavanger vil skyve AUF-er og Sandnes-representant Julia Wong ned på 5. plass, og Tom Kalsås, Gjesdal, som fylkespartiets nominasjonskomité opprinnelig ville ha på tredjeplass (og dermed relativt sikker stortingsplass), plasseres på 6. plass på listen.

– Viktig med LO på laget

Det er et enstemmig styre i Stavanger Ap som vil ha LO-Hansen på fjerdeplass.

– Vi mener det er viktig å ha LO sterkt med på laget i valgkampen. Øystein er vel en av de mest sentrale, for ikke å si den mest sentrale i LO i Rogaland, med støtte i LO i hele fylket, og nå har jo (LO-kandidat) Morten Larsen trukket seg fra listen. Et sterkt samarbeid mellom LO og Ap i denne valgkampen vil vise veldig godt igjen. For oss er det heller ikke noe ulempe at Øystein flytter fra Strand til Stavanger, sier Laursen.

– Ingen maktkamp

– Er dette en del av maktkampen mellom Stavanger Ap og Sandnes Ap? Wong skyves ned på 5. plass?

– Det er ingen maktkamp mellom Stavanger Ap og Sandnes Ap.

 Stavanger Ap har for øvrig, i likhet med i Sandnes, plassert Hadia Tajik på førsteplass.  Stavanger fører henne opp som Sandnes-representant.

– Hun er i alle fall spilt inn fra Sandnes. Dessuten, ved et regjeringsskifte er det slett ikke umulig at Hadia blir statsråd. Skal vi få et regjeringsskifte bør vi nok ha fire fra Rogaland inne. Da havner også Wong på Stortinget (som vara), sier Laursen.

– Positive reaksjoner

Lederen for fylkets største lokallag har tro på stor støtte til Hansen i partiorganisasjonen.

– Nå har listen ligget ute i bare tre-fire timer, og jeg har allerede fått enormt med positive reaksjoner, sier Laursen.

Når Stavanger Ap nå plasserer Tajik på topp, betyr det også at Torstein Tvedt Solberg, Stavangers egen kandidat og med snart fire år på tinget bak seg allerede, skyves ned fra førsteplassen.

– Torstein har taklet dette på en forbilledlig god måte, sier Laursen.