Annonse
Skuespiller Lucy Lawless og aktivisten Joanna Sustento med flere Greenpeace-aktivister demonstrerte mot norsk oljeboring ved Statoil-riggen Songa Enabler i Barentshavet tidligere i sommer. Foto: Greenpeace/NTB scanpix

Statoil i gang med «årets viktigste letebrønn»

Boringen av tidenes nordligste brønn for Norge er i gang, tross forsøk fra Greenpeace og Natur og Ungdom på å stanse den. Det kan bli Norges største oljefunn.

Annonse
Rogalandsavis

Statoil startet boringen mandag og har planlagt å bruke 25–30 dager på Korpfjell-brønnen som, ifølge Stavanger Aftenblad, er den første i et helt nytt leteområde på norsk sokkel, Barentshavet sørøst.

Greenpeace klaget på Miljødirektoratets avgjørelse om å tillate leteboring i der, men i slutten av juli meldte NRK at Klima- og miljødepartementet avviser klagen.

Statoil er forsiktige med å skru forventningene opp, men oljedirektør Bente Nyland har sagt at Korpfjell er den viktigste brønnen på norsk sokkel i år.

Ifølge oljeanalytiker Jarand Rystad i Rystad Energy er øvre del av estimerte mulige reserver 10 milliarder fat olje, som ville vært tidenes største oljefunn i Norge, ifølge Dagens Næringsliv.

Annonse