Sport

Zajac kan ta rekord fra tidligere VIF-profil

Da landslagsmannen Stefan Espeland (30) signerte for 61 poeng i grunnserien forrige sesong var det rekord for en back. De fleste trodde den ville stå lenge. Nå er Oilers-stjernen Nolan Zajac (27) på skuddhold.

Følg RA Sporten på Facebook!

At backer produserer langt over et poeng i snitt per kamp tilhører sjeldenhetene, men med suverene 43 poeng på 30 kamper er kanadiske Zajac nummer to i poengligaen i Get-ligaen denne sesongen.

Faktisk har han en alle tiders mulighet til å bli backen med flest poeng på en sesong i ligaens historie.

Den gamle rekorden ble satt av Stefan Espeland hos VIF fjor. Den nåværende DEL-profilen gjorde 61 poeng på 47 kamper.

Zajac behøver nå 19 poeng på de siste 15 seriekampene for å ta rekorden alene. Det er langt ifra umulig om han produserer i omtrent samme tempo ut sesongen.

– Ligarekorden? Sier du det? Det er absolutt mulig å komme opp på det tallet. Samtidig er jeg en spiller som tenker lag først. Så får de individuelle tingene komme som et resultat av det. Det vil også bli tøffere kamper inn mot sluttspillet når lagene skal sikre plass der, sier Zajac til RA.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Om det blir spenning inn avgjøres søndag

Enkelt med gode venner

Han hevder, som så mange andre, at statistikkene ikke er noe han tenker på.

– Skulle jeg ta den er det nok mer noe kult jeg kan tenke over på et senere tidspunkt.

Seriens beste offensive back denne sesongen peker også på at det er ganske enkelt å produsere i rekke med så gode offensive spillere som Oilers har.

– Mange av poengene kommer litt gratis. Vi har så gode løpere at det bare er å gi dem pucken. Så står du igjen med andreassister, sier Zajac.

Det siste er en sannhet med modifikasjoner. Han har også selv scoret ni ganger. Noen av dem er i kategorien kremmerhus.

For øvrig er det verdt å nevne at Zajac i fjor var den mestscorende backen i Allsvenskan. At Oilers skal klare å beholde ham er neste år er smått utopisk.

Nivået er for høyt. Det ser en også på Stefan Espelands videre kurve etter 61 poeng i fjor. Denne sesongen har han produsert kruttsterke 29 poeng på 35 kamper for Fischtown Pinguins i DEL.

Toppduell mot Storhamar

Første sjanse for Zajac til å plusse ytterligere på er i toppduellen borte mot Storhamar søndag. Seier der avgjør langt på vei ligaen. 17 poengs ledelse med 14 kamper igjen er vanskelig å rote bort.

– Det er sikkert rett, men vi er i førersetet selv med tap der. Jeg gleder meg veldig. Det har vært jevne og gode kamper mot Storhamar i år.

Superbacken ser også at Storhamar har vært helt på høyde med Oilers de siste 15–16 kampene.

– De har spilt meget god hockey lenge nå. Signeringen av Ahlholm har vært viktig. Det blir nok veldig jevnt i sluttspillet, spår Zajac.

LES OGSÅ: Hylles av Sveum

Mer fra Dagsavisen