Stavanger

Wolff om skademarerittet: – Støtten har vært utrolig stor

Sola Håndballs Martine Wolff fikk 14 kamper tilbake etter kneskaden før det fremre korsbåndet røk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fire må­ne­der et­ter hun var frisk­meldt ble det ny ska­de for Mar­ti­ne Wolff, da Sola sik­ret seg cup­fi­na­le et­ter lør­da­gens sei­er mot Fredrikstad. Nå star­ter hen­nes and­re opp­tre­ning på bare ett år.

Nes­ten ett år på si­de­lin­jen med knall­hard opp­tre­ning var inn­gangs­pri­sen til Mar­ti­ne Wolff før den­ne hånd­ball­se­son­gen. Pro­ble­mer med det bak­re kors­bån­det i kne­et satt den 24 år gam­le lin­je­spil­le­ren ut sto­re de­ler av for­ri­ge se­song. Lør­da­gens se­mi­fi­na­le i cu­pen før­te til ny ska­de­smell.

Den kam­pen ga Sola den før­s­te NM-fi­na­len i klub­bens his­to­rie. Li­ke­vel var det et stort skår i gle­den for alle i og rundt klub­ben.

Sola le­det, og var un­der ni mi­nut­ter fra cup­fi­na­le­bil­let­ten. Ca­mil­la Herrem kas­tet bal­len til Wolff, som var på vei mot må­let til Fredrikstad. Der skled Tha­le Rushfeldt Deila inn i Sola-spil­le­ren, som ble lig­gen­de.

Wolff ble bå­ret ut av Ca­mil­la Herrem, Steffen Stor­mo Ste­ga­vik og en fra Fredrikstads støt­te­ap­pa­rat. Et­ter kam­pen var na­tur­lig­vis alle pre­get av de ster­ke sce­ne­ne som opp­sto.

Hun for­tel­ler at ska­den ikke har noen sam­men­heng med den tid­li­ge­re ska­den. Ska­den fra lør­dag er i frem­re kors­bånd, mens for­ri­ge se­songs ska­de er i bak­re kors­bånd. Nå er det frem­re kors­bån­det rø­ket, sam­ti­dig som laget sik­ret cup­fi­na­le­bil­lett. Det ble et skår i gle­den for spil­ler­ne. Blant an­net var fle­re av Solas pro­fi­ler ty­de­lig pre­get da ret­tig­hets­in­ne­ha­ver TV 2 in­ter­vju­et dem et­ter kamp­slutt.

Ska­den be­tyr alt­så ny opp­tre­ning for Wollf, og ope­ra­sjon. Det er be­gren­set med tre­nings­mu­lig­he­ter i star­ten.

– Nå går det bare på at jeg skal få god be­ve­ge­lig­het i kne­et før jeg får ope­ra­sjon. I star­ten er det ikke så mye jeg kan gjø­re, uten­om at jeg må gå med kryk­ker. Det kan være styr­ke­tre­ning og ba­lan­se­tre­ning før jeg kan ta det steg for steg, sier Mar­ti­ne Wolff til RA om den kom­men­de pro­ses­sen.

LES OGSÅ: Til historisk cupfinale med bismak

– Kom­me til­ba­ke

Mo­ti­va­sjo­nen for å kom­me til­ba­ke kan være van­ske­lig å finne for topp­id­retts­ut­øve­re som blir ska­det. For den tøf­fe lin­je­spil­le­ren er det ikke et pro­blem.

24-år­in­gen er al­le­re­de inn­stilt på å kri­ge seg til­ba­ke. Hun vet na­tur­lig­vis hva hun skal gjen­nom. Det er tross alt bare noen må­ne­der si­den hun av­slut­tet for­ri­ge opp­tre­ning.

– Det er så eks­tra kjipt. Jeg har vært til­ba­ke i fire må­ne­der, og ting be­gyn­ner å klaffe, så blir man satt ut så­pass len­ge igjen. Det er van­ske­lig å se lys­glim­tet. Støt­ten har vært så utro­lig stor. Nå et­ter noen da­ger kjen­ner jeg at jeg skal til­ba­ke, sier hun, og er klar for å gjø­re det som må til for å kom­me til­ba­ke på hånd­ball­ba­nen.

LES OGSÅ: Ønsker endringer i sponsoravtalene

Hjem­me i Oslo

Nå be­fin­ner hun seg i Oslo, hvor hun kom­mer fra. Der er hun på plass hos mo­ren sin. Det er et helt be­visst valg. Kom­pe­tan­sen på ska­den hen­nes er stør­re der.

– Jeg er jo fra Oslo, så da ting skjed­de på lør­dag var det na­tur­lig å bli igjen. Mye for­di at man­ge av dem som er best på kne­be­hand­ling hol­der til her, sier Wolff til RA.

– Hvor­dan opp­le­ver du det å være hjem­me med mo­ren din da?

– Jeg tror ikke hun ville ha meg hjem i en slik si­tua­sjon. In­gen for­eld­re har lyst å se bar­net lei seg. Jeg tror det er tøft for henne også. Alle vet jo hvor mye hånd­bal­len be­tyr for meg. Å bli satt ut ett år er tungt.

Opp­tre­nin­gen kom­mer til å skje både i Oslo og på Sola. Åsen­hal­len er et na­tur­lig sted å være, me­ner Wolff. Nå blir det også tid til litt fe­rie, om det går an å si i hen­nes til­fel­le.

– Jeg tar meg også fri fram til laget skal til­ba­ke. Jeg kom­mer nok raskt på plass igjen. Det er noe med å være en del av et lag som jeg set­ter høyt, sier hun.

Det er lands­lags­pau­se i Rema 1000-li­ga­en fram til jul. Hånd­ball­jen­te­ne er sam­let i Dan­mark for å spille EM. Fra Sola er Ca­mil­la Herrem til ste­de, for å gi nord­menn un­der­hold­ning i ad­vents­ti­den. Det gir na­tur­lig nok også spil­ler­ne en god tre­nings­pe­ri­ode, og mu­lig­he­ten for et­ter­leng­tet re­sti­tu­sjon.

LES OGSÅ: Dette får Herrem til å smile bare hun snakker om det

God start

Se­son­gen star­tet utro­lig bra for Sola, langt bedre enn for­ven­tet. Et lag med håp om slutt­spill har kas­tet seg inn i me­dal­je­kam­pen. Det skjer kun må­ne­der et­ter laget kjem­pet for til­væ­rel­sen i Rema 1000-li­ga­en. For­ri­ge se­song ble det med fem kam­per for Wollf. Nå står hun med alle ti kam­pe­ne Sola har spilt i se­rie­spil­let. Der har hun sco­ret 21 mål. I cu­pen har hun spilt fire kam­per og no­tert seg for tolv sco­rin­ger.

Laget hen­nes har le­vert langt over for­ven­tet den­ne se­son­gen. Det er­kjen­ner også Wolff, som tid­li­ge­re har spilt for Lar­vik, Nordstrand og Glass­ver­ket.

– Hele høst­se­son­gen i Sola har vært helt fan­tas­tisk. Jeg har vært utro­lig pri­vi­le­gert som har fått være med og bi­dra. Jeg er sinns­sykt glad for at vi kom til fi­na­len, og er stolt av jen­te­ne som skal spille. Det er trist for min del, sier Wolff vi­de­re.

Det er kun Vi­pers og Stor­ha­mar som har slått Sola i 2020/21-se­son­gen. Det er de enes­te lage­ne for­an de gul­kled­de kvin­ne­ne på ta­bel­len. Tred­je­plass et­ter ti kam­per.

– Hva er det som gjør at Sola har pres­tert så godt den­ne se­son­gen?

– Det er man­ge fak­to­rer, men den stør­ste er de­fi­ni­tivt at vi har fått inn Steffen Ste­ga­vik. Han kom­mer inn med et enormt hånd­ball­hode. I til­legg har det kom­met inn noen nye spil­le­re, sier Wolff før hun slår fast:

– Vi har fått ting på gli.

Laget har ikke snak­ket om me­dal­jer før se­son­gen, ei hel­ler cup­fi­na­le. Wolff er ty­de­lig på at slutt­spill var det de sik­tet på.

– Det er det som var må­let. Alt an­net var bo­nus, tenk­te vi. Vi så ikke for oss å lig­ge på tred­je­plass til jul, sier Wolff.

Ut­gå­en­de kon­trakt

I mai går kon­trak­ten med Sola ut. Et­ter alt å døm­me er hun fort­satt ska­det når kon­trak­ten lø­per ut.

– Jeg har ikke of­ret det så man­ge tan­ker ennå. Det er noe som ord­ner seg til slutt. Det har vært and­re ting å ten­ke på dis­se da­ge­ne, er­kjen­ner hun.

LES OGSÅ: Slik kan Sola-ta nok et steg

Mer fra Dagsavisen